Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Θα μας... ψεκάσουν και με το νόμο! Δείτε πότε και γιατί ξεκινούν αεροψεκασμοί σε περιοχές της χώρας!



Οι αεροψεκασμοί θα γίνουν πραγματικότητα από την επόμενη βδομάδα - Στόχος της κουνουποκτονίας να εξαλειφθούν οι πληθυσμοί των νυμφών Τον πόλεμο κατά των κουνουπιών -και των μολυσματικών νόσων που αυτά μεταδίδουν- ξεκινά το υπουργείο Υγείας. Με εντολή της αρμόδιας υφυπουργού, κυρίας Ζέττας Μακρή η πρώτη επίθεση θα γίνει από... αέρος τις επόμενες ημέρες και θα αφορά επιλεγμένες περιοχές με συγκεκριμένα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά και κλιματολογικές συνθήκες, όπως πχ στη Μακεδονία και την Αττική.
Στόχος των αεροψεκασμών θα είναι οι πληθυσμοί των νυμφών. Όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός, υπέγραψε πρόσφατα τρεις άδειες αεροψεκασμών στο πλαίσιο εφαρμοσμένου προγράμματος κουνουποκτονίας. Πάντως, το ότι ο φετινός χειμώνας ήταν ιδιαίτερα ήπιος όπως και η άνοιξη μέχρι στιγμής, ενώ παράλληλα καταγράφηκαν αρκετές βροχοπτώσεις, δημιουργεί ανησυχία στους ειδικούς για τους πληθυσμούς των κουνουπιών που θα ενσκήψουν τους επόμενους μήνες.
«Το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση προωθεί σύγχρονα προγράμματα κουνουποκτονίας που βασίζονται σε αεροψεκασμούς για προνυμφοκτονία, με πρωταρχικό μέλημα την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθώς και τη δημιουργία ασφαλών παραθεριστικών προορισμών κατά την κρίσιμη θερινή περίοδο στη χώρα» αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Οι αεροψεκασμοί με προνυμφοκτόνα σκευάσματα αφορούν περιοχές δυσπρόσιτες με ειδικές γεωμορφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες και διεξάγονται υπό προϋποθέσεις και μετά από ενημέρωση των κατοίκων των περιοχών αυτών.
Στη Μακεδονία, πχ, οι πρώτοι πληθυσμοί κουνουπιών εμφανίζονται ανάλογα με το είδος τον Απρίλιο και τον Μάιο. Το εγχείρημα, εξηγεί η υφυπουργός Υγείας, βασίζεται σε πρακτικές και προγράμματα που εφαρμόζονται επιτυχώς τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και που, βέβαια, έχουν μία σημαντική αναφορά σε οργανωμένες ανάλογες δράσεις που πραγματοποιούνται σε άλλες μεσογειακές χώρες της Ε.Ε.Nikolaos Gonos

Δεν υπάρχουν σχόλια: