Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αυτό είναι το πολυνομοσχέδιο. Στη Βουλή το τελικό κείμενο

Αρχίζει η μάχη για τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Διαβάστε το τελικό κείμενο
Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο με το οποίο υλοποιούνται προβλέψεις του Μνημονίου 2 για τη στήριξη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τροποποιούνται διατάξεις του ιδρυτικού νόμου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως επίσης και του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Το πολυνομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτηση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής στη 1 το μεσημέρι, για να ακολουθήσει αύριο, Κυριακή, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και η ψηφοφορία για την τελική αποδοχή του.
Διαβάστε το τελικό κείμενο του πολυνομοσχεδίου
Υπενθυμίζεται πως η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου αποτελεί προαπαιτούμενο προκειμένου να κλείσει επίσημα η τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να εγκριθεί η εκταμίευση 10 δισ. ευρώ προς ενίσχυσή του σε τρεις δόσεις, αρχής γενομένης από τον επόμενο Μάιο.
Τυπικά για την υπερψήφισή του απαιτούνται 147 ψήφοι, καθώς η διαδικασία αφορά τους παρόντες και θα απουσιάζουν τα προφυλακισμένα μέλη της ΧΑ. Πολιτικά, όμως, μίνιμουμ θεωρείται ο αριθμός των 151 βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: