Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Xάος με τις αποδείξεις - Στο μισό θα μετράνε από σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων - Ποιες πρέπει να μαζεύουν οι φορολογούμενοι!

Την τελική τους μορφή έλαβαν οι νέες ρυθμίσεις που παρέχουν κίνητρα σε μισθωτούς και συνταξιούχους να μαζεύουν αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών.
Φέτος λοιπόν οι φορολογούμενοι πρέπει να μαζέψουν το 10% των εισοδημάτων τους σε αποδείξεις για να μπορέσουν να έχουν την έκπτωση των 2.100 ευρώ και παράλληλα να γλιτώσουν τον επιπλέον φόρο.
Για εισόδημα 10.000 απαιτούνται δηλαδή αποδείξεις αξίας 1.000 ευρώ, για εισόδημα 13.000 αποδείξεις αξίας 1.300 κ.ο.κ.
Στην περίπτωση που κάποιος δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό που του αναλογεί θα του επιβληθεί φόρος ίσος με το 22% του ποσού που δεν κατάφερε να συγκεντρώσει, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών οι αποδείξεις θα υπολογίζονται ως εξής:
Οι αποδείξεις από τις αγορές προϊόντων από σούπερ μάρκετ και την προμήθεια καυσίμων από πρατήρια, θα μετρούν από φέτος στο 50% της αξίας τους.
Με λίγα λόγια θα πρέπει να υπολογίζεται η αξία της απόδειξης στη μέση.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η αλλαγή αυτή δεν θα επηρεάσει αρνητικά τα νοικοκυριά καθώς η μείωση των απαιτούμενων αποδείξεων από το 25% στο 10% του εισοδήματος φέρνει και μεγάλη μείωση στις αποδείξεις που χρειάζεται το κάθε νοικοκυριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: