Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η ιδανική ηλικία για να αποκτήσουν οι άνδρες παιδιά!

Η ιδανική ηλικία για να αποκτήσουν οι άνδρες παιδιά!
Όσο περισσότερο καθυστερεί ένας άντρας να κάνει παιδιά, τόσο το χειρότερο…


Σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις Βρετανών και Ισλανδών ειδικών, η απόκτηση απογόνων μετά τα 40 αυξάνει τις πιθανότητες ανάπτυξης μεταλλάξεων στα σπερματοζωάρια των ανδρών, οι οποίες περνούν στο αγέννητο παιδί.


Έτσι, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος γεννήσεως παιδιού με προβλήματα υγείας, όπως οι διαταραχές του φάσματος του αυτισμού και η σχιζοφρένεια.


Όπως δημοσιεύεται σε σχετική μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό «New Scientist», πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δημιουργούνται γενετικές μεταλλαγές, οι οποίες κάνουν τα βλαστικά κύτταρα των όρχεων να πολλαπλασιάζονται με μη φυσιολογικό τρόπο, με συνέπεια να αυξάνεται ο αριθμός των μεταλλαγμένων σπερματοζωαρίων.


Αυτός είναι και ο λόγος που η μεγάλη ηλικία του πατέρα έχει συσχετισθεί σε διάφορες μελέτες και με τη νόσο Αλτσχάιμερ, τη διπολική διαταραχή, την καρδιοπάθεια και τον καρκίνο στους απογόνους του.


Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι, επί της ουσίες, ένας 40άρης πατέρας έχει διπλάσιες πιθανότητες να μεταδώσει στους απογόνους του νοσογόνες γενετικές μεταλλαγές, σε σύγκριση με έναν 20άρη πατέρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: