Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

«Γευστικός οργασμός» - Υγρό κέικ σοκολάτας που λιώνει στο στόμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υγρό κέικ σοκολάτα (Το Πρωινό 3.1.14)
Υλικά συνταγής
 
    400 γρ. κουβερτούρα
    160 γρ. μαλακό βούτυρο
    7 αβγά
    250 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
    160 γρ. ζάχαρη
    2 βανίλιες
    1 πακέτο double OREO
    λίγο βούτυρο και λίγο κακάο για τη φορμα




Εκτέλεση
 Χωρίζουμε τα double OREO, την κρέμα από τα μπισκότα. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε κακάο μια μακροστένη φόρμα. Την ντύνουμε με τα OREO, τη βάση και τα πλαϊνά. Κόβουμε σε κομμάτια τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπαιν μαρί με το βούτυρο. Όταν λιώσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας. Ένα ένα ρίχνουμε τ´αβγά και πάντα ανακατεύουμε πολύ καλά να τα πίνει το μίγμα. Ρίχνουμε τις βανίλιες και τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι. Απαλά ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κρέμα από τα OREO και αδείαζουμε στην έτοιμη φόρμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C, στις αντιστάσεις. Αφήνουμε να κάψει καλά. Μόλις σβήσει η λυχνία, δείγμα ότι έφτασε στους 250°C, τότε βάζουμε τη φόρμα στην κάτω σχάρα. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα για 15' χωρίς να ανοιγοκλείνουμε.
Βγάζουμε το κέικ στον πάγκο και αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Η καρδιά του όσο είναι ζέστη είναι ρευστή. Σερβίρουμε με παγωτό ή κρέμα.


πηγη: argiro.gr
Δημοσίευση σχολίου