Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ο δισεκατομυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον ετοιμάζει πρότζεκτ με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το νησάκι του-Βρίσκει κι αυτός ακριβή την ηλεκτρική ενέργεια και ψάχνει...λύσεις!

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του ομίλου Virgin, Richard Branson, ετοιμάζει το πρότζεκτ “Demo Island”, το πρώτο θέρετρο πλουσίων που θα καλύπτει το 75% των ενεργειακών του αναγκών από ανανεώσιμες πηγές.



Το νησί Necker στην Καραϊβική προσεχώς θα αρχίσει να εκμεταλλεύεται περισσότερο την ηλιακή και αιολική τεχνολογία στην “αποθήκευση” ενέργειας, εκπληρώνοντας το σχέδιο του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του, Richard Branson για το πρώτο πολυτελές νησί της Καραϊβικής που θα απεξαρτητοποιηθεί από τη χρήση ορυκτών καυσίμων, κυρίως του ντίζελ.

Η περιοχή της Καραϊβικής έχει τεράστιες δυνατότητες για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά πολύ χαμηλή ενεργειακή ασφάλεια και η μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας που σήμερα χρησιμοποιεί, προέρχεται από τα εργοστάσια που καίνε εισαγόμενο πετρέλαιο και ντίζελ.

Το πρότζεκτ θα διεξαχθεί από την εταιρεία NRG Energy και το Virgin Limited Edition luxury resort group του Branson. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της NRG Energy, “οι τιμές λιανικής της ηλεκτρικής ενέργειας στην Καραϊβική είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο και αυτό εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ποιότητα της ζωής”. Η εταιρεία θα προσφέρει ένα μικρό δίκτυο εγκαταστάσεων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Necker, ένα νησάκι μόλις 74 στρεμμάτων στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.

Στις 4 Φεβρουαρίου, το “eco- resort” του νησιού φιλοξένησε ένα τριήμερο συνέδριο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, παρουσία πολιτικών της ευρύτερης περιοχής και εξπέρ. Ο απώτερος στόχος του “Demo Island” πρότζεκτ, κατά τον Branson, είναι και τα υπόλοιπα νησιά να ακολουθήσουν την “carbon-neutral” πολιτική του μέσα στα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: