Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Κάρπαθος: Η 31χρονη φίλη του σκότωσε τον επαγγελματία οπλίτη με ένα κομμάτι γυαλί - Η μητέρα της τη βοήθησε να κρύψει τα ίχνη

Η φίλη του 30χρονου επαγγελματία οπλίτη που βρέθηκε δολοφονημένος την Πέμπτη το βράδυ στα Πηγάδια Καρπάθου συνελήφθη ως η δράστιδα του εγκλήματος, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία, ομολόγησε την πράξη της.



Στην υπόθεση εμπλέκεται η 50χρονη μητέρα της και ένας 42χρονος που κατηγορούνται ότι βοήθησαν την 31χρονη να αποκρύψει τα πειστήρια του φόνου και να αλλοιώσει τα στοιχεία της υπόθεσης προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αστυνομίας η δράστιδα περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την πράξη της, λέγοντας ότι σκότωσε τον φίλο της κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού που είχε μαζί του.

Χρησιμοποιώντας σπασμένο γυάλινο ποτήρι τον τραυμάτισε θανάσιμα στον θώρακα, στην κουζίνα του διαμερίσματος όπου διέμεναν.

Στη συνέχεια, άλλαξε τα ρούχα της, αφαίρεσε τη μπλούζα που φορούσε το θύμα και επιχείρησε να καθαρίσει τα ίχνη αίματος που υπήρχαν στον τόπο του εγκλήματος.

Τηλεφώνησε μάλιστα στη μητέρα της, την ενημέρωσε για την πράξη της και ζήτησε τη βοήθειά της. Εκείνη πήγε στο διαμέρισμα μαζί με τον 42χρονο προκειμένου να την βοηθήσουν να εξαφανίσει τα πειστήρια του φόνου.

Καθάρισαν το χώρο και αφού έβαλαν το σπασμένο ποτήρι σε πλαστική σακούλα τον πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων, που βρισκόταν κοντά στο διαμέρισμα.

Μόλις έγινε γνωστός στις αρχές, αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο θάνατος του οπλίτη, σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία.

Αστυνομικοί ενημερώθηκαν από το Κέντρο Υγείας του νησιού ότι υπάρχει βαριά τραυματισμένο άτομο σε διαμέρισμα της περιοχής.

Μάλιστα, από το Κέντρο Υγείας ενημερώθηκε και η μητέρα της φίλης του θύματος.

Οταν οι αστυνομικοί και οι νοσηλευτές έφτασαν στο διαμέρισμα ήταν πλέον αργά.

Αμέσως στο νησί έσπευσε κλιμάκιο της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και του γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου το οποίο σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος ξεκίνησαν τις έρευνες για την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Η αυτοψία στον χώρο αποκάλυψε στοιχεία πάλης ενώ όλα έδειχναν ότι ο φόνος είχε προσωπικά κίνητρα.

Υστερα από συντονισμένες ενέργειες και ανακρίσεις οι αστυνομικοί δεν άργησαν να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: