Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ποιοι δεν θα πληρώσουν τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία. ΔΕΝ εξαιρούνται οι άνεργοι

Ποιοι θα πληρώνουν το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τι ισχύει με τους ανέργους, αλλά και τους μετανάστες (Vid)
Κοινωνικά δίκαιο και απαραίτητο χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, το μέτρο των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Όπως είπε ο σχετικός νόμος -όπως είναι ψηφισμένος – δεν προέβλεπε καμία απολύτως εξαίρεση για κανέναν. "Τις εξαιρέσεις τις βάλαμε εμείς μετά από διαπραγματέυσεις με την τρόικα", επεσήμανε ο υπουργός.
Επανέλαβε ακόμη ότι η καταβολή των 25 ευρώ γίνεται μόνο στην περίπτωση που οι ασθενείς χρειαστεί να νοσηλευθούν μία νύχτα σε δημόσιο νοσοκομείο, διευκρινίζοντας ότι εξαιρούνται μία σειρά κατηγοριών όπως οι χρονίως πάσχοντες, οι περιπτώσεις βραχείας νοσηλείας ή άτομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%.
Ειδικότερα, δεν θα πληρώσουν τα 25 ευρώ: τα επείγοντα περιστατικά, όσοι πάνε νοσοκομείο για να εξεταστούν για παράδειγμα σε ένα παθολόγο, οι χρόνια πάσχοντες, τα ΑμΕΑ, τα άτομα με αναπηρίες άνω του 80%, οι φυλακισμένοι,οι στρατιωτικοί και τα σώματα ασφαλείας, με την επίδειξη του αντίστοιχου εγγράφου (ταυτότητας ή βιβλιαρίου).
Οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι άποροι και έχουν βιβλιάριο απορίας.
Αντίθετα, τα 25 ευρώ δε γλιτώνουν όσοι μπουν στο νοσοκομείο για να νοσηλευτούν, αν κάποια γυναίκα γεννάει και κάνει εισαγωγή και νοσηλεία, και οι άνεργοι!
Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, σε ό,τι αφορά τους άνεργους, στην παρούσα φάση δεν μπορούν να εξαιρεθούν, ενώ σημείωσε τέλος ότι σε μία σειρά ευρωπαϊκών χωρών δεν μπαίνει κανένας εντελώς δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία.
Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης, είπε αναφερθείς στους ασφαλισμένους σε ιδιωτικές εταιρείες ότι αν το ασφαλιστήριο προβλέπει ότι η εταιρία καλύπτει οποιοδήποτε είδος συμμετοχής, το πληρώνει η ασφαλιστική σου εταιρία.
Σχετικά με τους μετανάστες, όποιος έχει χαρτιά και είναι νόμιμος, το πληρώνει και αν δεν το πληρώσει, όπως συμβαίνει και με τους Έλληνες, του καταλογίζεται από τη διαδικασία εισπράξεως δημοσίων εσόδων.
Οι λαθρομετανάστες, που δεν μπορούν να πληρώσουν, τα νοσοκομεία έχουν εντολή να μαζεύουν όλα τα ποσά που χρειάζονται για τη νοσηλεία μαζί με τα 25 ευρώ και όλα αυτά, όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, "τα διεκδικούμε και τα παίρνουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση".
Επίσης, από το ένα ευρώ ανά συνταγή εξαιρούνται μόνο οι χρονίως πάσχοντες, εκείνοι οι οποίοι είχαν μηδενική συνταγή στα φάρμακα.

Δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη για τα 25 ευρώ στα... από Newscaster

Δεν υπάρχουν σχόλια: