Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ο δήμος Σικυωνίων και η περιουσία του αειμνήστου Γεωργίου Μαυρούλια


Ο δήμος Σικυωνίων και η περιουσία του αειμνήστου Γεωργίου Μαυρούλια
Σε σχετική ανακοίνωση που λάβαμε αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Μόλις πριν λίγες μέρες, επέστρεψε, από την Ινδιανάπολη της Αμερικής, ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, έχοντας στις βαλίτσες του το σύνολο της περιουσίας (κινητής κι ακίνητης) του αειμνήστου, Γεωργίου Μαυρούλια. Μεταξύ άλλων, πρόκειται για τ’ ακίνητα στην πλατεία του Κιάτου κι 1 οικόπεδο 10 στρεμμάτων στην περιοχή της Παναγίτσας, η αξία των οποίων εκτιμάται να ναι μεγαλύτερη του 1.000.000 €.
Ο Γεώργιος Μαυρούλιας, γεννήθηκε στο Κιάτο το 1880, παρ’ όλα αυτά, για λόγους διαβίωσης, αναγκάστηκε να μεταναστεύσει σε μικρή ηλικία στην Αμερική, όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά. Λίγο πριν το θάνατό του, περί το έτος 1955, συνέταξε διαθήκη όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως επιθυμία του ήταν ν’ αναλάβει τη διαχείριση της περιουσίας του η τράπεζα «BANK OF INDIANAPOLIS» και ο John O Connor, με σκοπό να διαθέτουν τα έσοδα της διαχείρισης σε ίδρυμα της Ελλάδας, ονόματι «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΟΥΛΙΑΣ». Τα χρήματα αυτά, ορίστηκε από το διαθέτη να δίνονται σε αριστούχους μαθητές της πόλης του Κιάτου.
Παρ’ όλα αυτά, η συνεργασία με την Αμερική δεν ήταν πάντα εύκολη. Τα έσοδα δίνονταν σε άτακτα χρονικά διαστήματα και υπήρχαν χρονιές που οι υποτροφίες δε δίνονταν καθόλου. Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίστηκε σοβαρά από το νυν Δήμαρχο, ο οποίος με τη συνδρομή του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σικάγο και της Δικηγόρου κατάφερε ύστερα από μια σειρά υπεύθυνων ενεργειών, να εξασφαλίσει τη μεταβίβαση της κινητής κι ακίνητης περιουσίας του αειμνήστου Γεωργίου Μαυρούλια προς το Δήμο Σικυωνίων. Αναμένεται άμεσα η υπογραφή των συμβολαίων…».
οιπροηγουμενοι  δημαρχοι  γιατι  δεν κανανε οτι  ο σταματοπουλος???????

Δεν υπάρχουν σχόλια: