Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΚΙΑΤΟ: Συνεχίζουν να αναπνέουν δηλητήριο οι κάτοικοι- Ο ΧΥΤΑ μετατράπηκε σε ΧΑΔΑ!

ΚΙΑΤΟ: Συνεχίζουν να αναπνέουν δηλητήριο οι κάτοικοι – Ο ΧΥΤΑ μετατράπηκε σε ΧΑΔΑ!
Από τον πρώην αντιδήμαρχο του δήμου Σικυωνίων κ. Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται: «Ο χώρος εναπόθεσης των αστικών απορριμμάτων  των Δήμων Σικυωνίων και Βέλου/ Βόχας, ο ΧΥΤΑ  Κιάτου, στη θέση ΄΄ΛΙΤΣΑΡΔΑ΄΄ , λόγω της  ανεξέλεγκτης  χρήσης έχει μετατραπεί σε ΧΑΔΑ [Χώρο ανεξέλεγκτης   διάθεσης απορριμμάτων].
Πλησίον του ΧΥΤΑ,  ΧΑΔΑ πλέον, γίνεται η διάθεση των αδρανών υλικών κ.α. απορριμμάτων  που συγκεντρώνονται  πλησίον  των κάδων και συλλέγονται από τα φορτηγά αυτοκίνητα του Δήμου.
Δυστυχώς η Δημοτική αρχή δεν έλαβε και δεν  λαμβάνει κανένα μέτρο φύλαξης και προστασίας  των χώρων αυτών, με αποτέλεσμα πριν από ένα περίπου μήνα να εκραγεί πυρκαγιά ,από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στον χώρο εναπόθεσης των αδρανών  υλικών κ.α. απορριμμάτων.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μολυνθεί το περιβάλλον και να  μετατραπεί η ευρύτερη περιοχή σε θάλαμο επικινδύνων για την υγεία των κατοίκων καπνών-αναθυμιάσεων και αερίων.

Δυστυχώς για τους κατοίκους του Κιάτου και της ευρύτερης περιοχής, και πέραν φυσικά του Δήμου Σικυωνίων, το  σοβαρό πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος , με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους, εξακολουθεί να υφίσταται, γιατί η πυρκαγιά, λόγου του μεγάλου όγκου των απορριμμάτων,  θα αργήσει πολύ να κατασβηστεί, δεν γνωρίζουμε ακόμα σε πόσο βάθος χρόνου.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, γιατί πέραν των άλλων αφορά την υγεία όλων μας , και οι αρμόδιες υπηρεσίες [ Περιφέρεια –Δ/νση Υγιεινής –Δασαρχείο-Πυροσβεστική Υπηρεσία ] οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επίλυσή του.
Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα είναι η ασφάλεια των εργαζομένων και διερχομένων στους χώρους εναπόθεσης των απορριμμάτων, από την ανεξέλεγκτη διάθεση τους.
Βέβαια ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων  Σταματόπουλος δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με το σοβαρό αυτό ζήτημα ,που αφορά την υγεία των κατοίκων της περιοχής, γιατί  με λογιστικές αλχημείες , ψεύτικες δημοσκοπήσεις , εκδόσεις φυλλαδίων και εφημερίδων με αδιαφανείς πόρους αγωνίζεται  να διαχειριστεί το ΄΄κομμάτι ΄΄ του και την επανεκλογή του».

ΣΣ. Είναι γεγονός ότι το παραπάνω θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και απασχολεί τους κατοίκους στο Κιάτο και όχι μόνο που αναπνέουν κάθε φορά το δηλητήριο! Όλους φαίνεται να τους απασχολεί το παραπάνω θέμα εκτός από τη δημοτική αρχή του Σ. Σταματόπουλου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: