Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Το …έπαιζαν εφοριακοί και εξαπατούσαν ηλικιωμένους στην Κόρινθο και τον Άσσο

Σε αστυνομικό δελτίο τύπου αναφέρεται: «Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, τέσσερις περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 36χρονου Έλληνα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη δύο συνεργούς του.
Ειδικότερα, ο 36χρονος, μαζί με τουλάχιστον ακόμα δύο άτομα, αφού προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενοι τους εφοριακούς ή τους λογιστές, με το πρόσχημα των δήθεν οικονομικών οφειλών συγγενικών τους προσώπων, έπειθαν αυτά να τους παραδίδουν χρηματικά ποσά και χρυσαφικά.
Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 10-1-2013 έως και την 10-6-2013, στην Κόρινθο και τον Άσσο Κορινθίας, είχαν διαπράξει τέσσερις περιπτώσεις απάτης, σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών.
Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που υπερβαίνει τις -10.000- ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: