Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Εξέγερση αλλοδαπών- Πετούσαν κεραμίδια, έκαψαν στρώματα και έβριζαν

-Συνελήφθησαν 47 αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν
-Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και τους απώθησαν με τη χρήση χημικών
Συνέχεια σε παρακάτω ανάρτησή μας για την εξέγερση των αλλοδαπών σήμερα στο κέντρο κράτησης Κορίνθου. Σε αστυνομικό δελτίο τύπου αναφέρεται: «Συνελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι, ύστερα από επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών Κορίνθου, σαράντα επτά αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν.
Σε βάρος τους σχηματίζεται ποινική δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της αντίστασης, απείθειας, στάσης κρατουμένων, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμού, απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνων και απρόκλητων σωματικών βλαβών, διακεκριμένες φθορές, εξύβρισης και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.
Ειδικότερα οι κατηγορούμενοι, κατά το χρόνο του προαυλισμού τους, άρχισαν να εκσφενδονίζουν κατά των αστυνομικών δυνάμεων κεραμίδια, τα οποία αποκολλούσε ένας από αυτούς, έχοντας προηγουμένως ανέβει στη στέγη ενός κτιρίου.

Επιπλέον, προκάλεσαν φθορές στο κτίριο στο οποίο διέμεναν, προέβησαν σε καύση στρωμάτων και ενός οικίσκου, που βρίσκεται στο κτιριακό συγκρότημα, ενώ αποπειράθηκαν να προκαλέσουν πυρκαγιά στο υπόγειο του κτιρίου, όπου βρίσκεται η εγκατάσταση θέρμανσης.
Άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ η πυρκαγιά κατασβέσθη με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου.
Το περιστατικό έληξε με οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν οι υπαίτιοι. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».
ΣΣ. Ευτυχώς που δεν σημειώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: