Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Υπό μεταφορά 500 Αλβανοί βαρυποινίτες σε φυλακές της χώρας τους

Το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί, όπως γίνεται γνωστό, τη μεταφορά Αλβανών κρατουμένων από τις φυλακές στην Ελλάδα στις αντίστοιχες της Αλβανίας
Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Κ. Καραγκούνη ξεκίνησαν οι συζητήσεις με στελέχη του αλβανικού αντίστοιχου υπουργείου, ώστε να προωθηθούν Αλβανοί κρατούμενοι σε φυλακές της χώρας τους. 
Οι συζητήσεις ξεκίνησαν στο περιθώριο της περιφερειακής διάσκεψης υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αρχίσουν διήμερες διαπραγματεύσεις για να καθοριστεί το πλαίσιο και ειδικότερα οι όροι με τους οποίους οι Αλβανοί κρατούμενοι στα ελληνικά σωφρονιστικά καταστήματα θα μπορούν να εκτίουν το υπόλοιπο της ποινής τους σε φυλακές της χώρας τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ελληνική πλευρά πιστεύει πως θα αποκομίσει οφέλη μέσα από τη συγκεκριμένη κίνηση, και γι' αυτό έχει θέσει στόχους.
Πρώτος στόχος είναι 500 Αλβανοί κρατούμενοι βαριάς εγκληματικότητας, να προωθηθούν σύντομα στις φυλακές της Αλβανίας, κίνηση που ερμηνεύεται ως γενικότερη προσπάθεια αποσυμφόρησης των ελληνικών φυλακών, στις οποίες σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία κρατούνται περίπου 8.000 αλλοδαποί εκ των οποίων οι 2.500 είναι Αλβανοί υπήκοοι.
Στις προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι στο προσεχές διάστημα να αναληφθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες διήμερων συζητήσεων με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, καθώς σημαντικός αριθμός υπηκόων των χωρών αυτών κρατείται στις ελληνικές φυλακές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: