Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Γιατί όταν χωρίζεις δεν πρέπει να το γυρίσεις στο φιλικό με τον πρώην σου

Το να κρατήσεις φιλικές σχέσεις με το πρώην σου αμόρε (συνήθως) δεν αποτελεί και την πιο σοφή επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις μετά τον χωρισμό.
Μετά από έναν χωρισμό, τις περισσότερες φορές συνεχίζεις να είσαι συναισθηματικά δεμένος με τον πρώην σύντροφό σου, ειδικότερα όταν πρόκειται για μακροχρόνια σχέση. Αλλά πόσο καλά θα νιώσεις αν τον αφήσεις μέσα στη ζωή σου, αλλά με άλλον ρόλο πλέον;
Αν δεν ανήκεις λοιπόν στην μειοψηφία που έχει την (ψυχική) δύναμη να μετατρέψει την ερωτική σχέση σε φιλική,  δες γιατί θα ήταν καλύτερο να απομακρυνθείς, χωρίς απαραίτητα να χάσεις κάθε επαφή μαζί του.
Σενάριο 1: Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ο ένας από τους δύο να μην έχει καταφέρει να δει το όλο θέμα φιλικά και απλά διατηρεί ψεύτικες ελπίδες. Άδικος κόπος.
Σενάριο 2: Μπορείς να μιλάς άνετα για την επόμενή σου σχέση μπροστά του; Αν όχι, τότε, η λέξη φιλία απλά δεν υφίσταται.
Σενάριο 3: Έστω ότι εσύ μπορείς να το κάνεις (δηλαδή να μοιράζεσαι τις πικάντικες λεπτομέρειες για τη νέα σου σχέση). Σκέψου τώρα πώς θα αισθανθείς όταν θα μαθαίνεις τα νέα για τη δική του καινούρια κοπέλα. Too much information.
 
Σενάριο 4: Αν σε καλούσε στον γάμο του, μάλλον δε θα πήγαινες. Συγνώμη, αλλά ούτε τώρα θεωρείσαι πραγματική φίλη.
Σενάριο 5: Παραμένει άβολο για τους κοινούς σας φίλους. Ξέρουν τα πάντα για την σχέση σας και τώρα πρέπει να σας αντιμετωπίσουν ως "φίλους" και να διαχειριστούν την κατάσταση.
Σενάριο 6: Υποκοριστικά, υπονοούμενα που μόνο οι δυο σας "πιάνετε" και το κυριότερο, πολλές αναμνήσεις που πρέπει να σταματήσετε να φέρνετε στο μυαλό σας, αν θέλετε να το δείτε φιλικά, πράγμα δύσκολο.
 
Σενάριο 7: Για να χωρίσεις με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, υπήρχε σοβαρός λόγος. Γιατί λοιπόν να κρατάς στη ζωή σου κάποιον που είτε σε πλήγωσε, είτε δεν ταιριάζεις ως χαρακτήρας;
Σενάριο 8: Οι πιθανότητες να βρεις κάτι καινούριο στην ερωτική ζωή σου μειώνονται αισθητά όταν κάνεις ακόμα παρέα με τον πρώην σου. Ο... νέος θα δυσκολευτεί να δεχτεί τον συγκεκριμένο φίλο σου και δε θα είναι παράλογος σε αυτό.
 
Αν μετά από όλα αυτά συνεχίζεις να πιστεύεις ότι έχεις αφήσει πίσω την πικρία του χωρισμού (τόσο εσύ όσο και ο πρώην φίλος σου) και συνειδητοποιείς πως εξακολουθεί να σε νοιάζει πραγματικά ως άνθρωπος και τον θες στη ζωή σου, έστω και ως φίλο, τότε αξίζει μια προσπάθεια. Η ευθύνη, δική σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: