Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ιστορική απόφαση στις ΗΠΑ. Άδεια σε διαδικτυακή εταιρεία για τυχερά παίγνια

Ο τριψήφιος αριθμός 888 από σήμερα Παρασκευή θα κατέχει ξεχωριστό ρόλο στις ΗΠΑ. Είναι η ονομασία της πρώτης διαδικτυακής εταιρείας που πήρε άδεια στις ΗΠΑ για online παιχνίδια
Από το πασίγνωστο μπίνγκο μέχρι πόκερ και άλλα παιχνίδια του καζίνο θα προσφέρονται μέσω διαδικτύου πλέον και με άδεια στις ΗΠΑ, από την εταιρεία με την ονομασία 888, με έδρα τη Βρετανία.
Τη  στιγμή που στην Ελλάδα, κάποιοι αγνοούν τις κοινοτικές οδηγίες και επιχειρούν να επιβάλλουν το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ  στο διαδικτυακό στοίχημα , στο εξωτερικό ακολουθούν πρακτικές αντιστρόφως ανάλογες και απελευθερώνουν την αγορά.
Η εταιρεία 888 - ένας γίγαντας στο διαδικτυακό online gaming με έδρα το Γιβραλτάρ- ανακοίνωσε πως η αρμόδια επιτροπή για τον τζόγο της Νεβάδα επέτρεψε την αδειοδότηση της ως έναν διαδικτυακό χορηγό υπηρεσιών online παιχνιδιών, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στο Λας Βέγκας.
Την είδηση έφερε στο φως το Reuters την Παρασκευή το πρωί, σημειώνοντας πως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός αυτό καθεαυτό, καθώς νωρίτερα το Μάρτιο το συμβούλιο ελέγχου των παιχνιδιών του Λας Βέγκας είχε ψηφίσει υπέρ της αδειοδότησης (να προταθεί αυτή).   
Είναι σημαντικό όμως πως η άδεια ουσιαστικά καθιστά την 888 τη μοναδική εταιρεία τέτοιου είδους με άδεια στις ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος της εταιρείας ανέφερε σχετικά:
"Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για την 888. Είναι η πρώτη φορά κατά την οποία μια εταιρεία η οποία προσφέρει online παιχνίδια τζόγου αδειοδοτείται από φορέα με δικαιοδοσία μέσα στις ΗΠΑ".
Η άδεια της πολιτείας της Νεβάδα επιτρέπει στην εταιρεία να υποστηρίζει και μία λίστα από συνεργάτες.
Το 2006 αντίστοιχη προσπάθεια της 888 είχε απορριφθεί από το Κογκρέσο.
Πηγή: thenextweb.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: