Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ψήφισμα κατά του ρατσισμού ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων

Ψήφισμα κατά του ρατσισμού ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του
Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε από τις δημοτικές παρατάξεις, πλην του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής που έφυγε, υπογραμμίζεται «η προσήλωση» του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας «στο σεβασμό της διαφορετικότητας, στην καταδίκη της ρατσιστικής βίας, καθώς και στο συνεχή διάλογο με τις κοινότητες των μεταναστών που συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων».
Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την αδειοδότηση σε καταστήματα προκειμένου να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα στις πλατείες Ομονοίας, Κοτζιά και Βικτωρίας. Ενδιαφέρουσα ήταν η πρόταση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Αμυρά, ο οποίος συνέστησε να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Χίου και της Νέας Υόρκης όπου οι καταστηματάρχες ενοικιάζουν με την ώρα υψηλής ποιότητας και ενιαίας αισθητικής τραπεζοκαθίσματα και πλατφόρμες που ανήκουν στο δήμο. Όπως είπε ο κ. Αμυράς, πρώτη η Χίος εγκαινίασε αυτή την πρακτική και την ακολούθησε η Νέα Υόρκη, αφού εξασφαλίζει ενιαία αισθητική στις πλατείες και συμφέρει τους καταστηματάρχες που ενοικιάζουν τα τραπεζοκαθίσματα και τις πλατφόρμες μόνο για τις ώρες και τις ημέρες που έχουν κίνηση.
Συγχρόνως, ο δήμαρχος Γ. Καμίνης ανακοίνωσε ότι πλέον θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος όσον αφορά τις αυθαίρετες κατασκευές σε πεζοδρόμια και πλατείες. Όπως είπε, όπου υπάρχει ειδικό καθεστώς θα γίνεται σεβαστό. Εξίσου, όμως, ο δήμος θα παρεμβαίνει όπου οι καταστηματάρχες υπερβαίνουν το ειδικό καθεστώς. «Στο πλαίσιο της νομιμότητας θα προχωρήσουμε αποφασιστικά» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων. «Καιρός να κάνουμε τη δουλειά μας. Όποιος έχει αυθαίρετη κατασκευή, πρέπει να ξέρει ότι θα ξηλώνεται. Δεν θα μας πτοήσουν οι τοπικές μαφίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: