Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Στο «κόλπο-γκρόσο» της Κορίνθου ήταν και… περιπτεράδες!

Στο «κόλπο-γκρόσο» της Κορίνθου ήταν και… περιπτεράδες!
Στην «Ελευθεροτυπία» αναφέρθηκε: «Φόρο Προστιθέμενης Αξίας ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ φέρονται ότι εισέπραξαν εξήντα αγρότες αλλά και ιδιοκτήτες περιπτέρων και οδικών μεταφορών εμπορευμάτων από το Ζευγολατιό, το Ξυλόκαστρο, τη Νεμέα, την Κόρινθο, το Κιάτο, το Βραχάτι και το Κλημέντι, μέσω της έκδοσης εικονικών τιμολογίων από την επιχείρηση «EUROGREEN ΕΠΕ» με έδρα την Αθήνα.
Σε όλους έχουν καταλογισθεί πρόστιμα και καλούνται να επιστρέψουν τα παρανόμως εισπραχθέντα εις τριπλούν. Σύμφωνα με τη λίστα που συνέταξε η αρμόδια ΔΟΥ Φιλαδέλφειας (νυν ΔΟΥ Νέας Ιωνίας), είχαν λάβει έκαστος ως επιστροφές ΦΠΑ από 15 έως 175.000 ευρώ. Μάλιστα οι πενήντα από τους εξήντα είχαν επιστροφές από 70 έως 175.000 ευρώ. Το απίστευτο στην περίπτωση αυτή είναι ότι η εκδότρια εταιρεία (EUROGREEN ΕΠΕ) δεν ενευρέθη από την Εφορία.
Οπως διαπιστώθηκε από τον επιτόπιο έλεγχο, η εταιρεία εμφανίζεται να μεταφέρει, με βάση τα τιμολόγια που είχε εκδώσει, με ένα απλό φορτηγό της μέσα σε μία μέρα 217 τόνους οπωροκηπευτικών. Από την έρευνα που έκαναν οι εφοριακοί αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για εταιρεία «φάντασμα». Σε έγγραφό τους που απέστειλαν στο γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης οι διενεργήσαντες τον έλεγχο εφοριακοί αναφέρουν χαρακτηριστικά:
«Εγκαταλελειμμένη»
«Από τον επιτόπιο έλεγχο που διενήργησε υπάλληλος της υπηρεσίας μας στην έδρα της επιχείρησης διαπίστωσε ότι η επιχείρηση ήταν κλειστή, στον περιβάλλοντα δε χώρο αυτής υπήρχαν στοιβαγμένοι πλήθος φακέλων αλληλογραφίας σκονισμένοι, δίνοντας την εντύπωση εγκαταλελειμμένης επαγγελματικής στέγης.
Ζητώντας πληροφορίες από περιοίκους αλλά και από την ιδιοκτήτρια του ακινήτου, κ. Μ. Γ., πληροφορήθηκε ότι η «EUROGREEN ΕΠΕ» εξαφανίστηκε νύχτα από το χώρο χωρίς να παραδώσει το κλειδί και επιπλέον όφειλε και τα μισθώματα.
Τα τιμολόγια αγοράς αγροτικών προϊόντων που είχε εκδώσει η ελεγχόμενη επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και κυρίως σε αυτά αναγράφονταν μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων, και σε πολλά από αυτά, που ήταν συνενωμένα δελτία αποστολής – τιμολόγια, υπήρχε διακίνηση με ένα μεταφορικό μέσο.
Ενδεικτικά φαίνεται με ένα μεταφορικό μέσο να έχουν διακινηθεί 111.400 κιλά τη μια φορά και 106.150 κιλά την άλλη. Μέχρι σήμερα και παρά τις επανειλημμένες υπομνήσεις δεν έχει περιέλθει στην υπηρεσία μας απάντηση από τις ΔΟΥ Νεμέας και Κορίνθου και επομένως η υπηρεσίας μας δεν μπορεί να προβεί σε σύνταξη εκθέσεων ελέγχου κ.λπ., δεδομένου ότι ο έλεγχος πρέπει να αφορά το σύνολο της υπόθεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: