Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ισραήλ: Τεχνολόγος τροφίμων καταδικάστηκε για το θάνατο βρεφών

Δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση δυόμιση ετών έναν τεχνολόγο τροφίμων για τον θάνατο και την πρόκληση σωματικών βλαβών σε βρέφη.
Ισραηλινό δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση δυόμισι ετών έναν τεχνολόγο τροφίμων που εργάζεται σε εταιρεία βρεφικού γάλακτος για τον θάνατο και την πρόκληση σωματικών βλαβών σε μωρά, τα οποία κατανάλωσαν γάλα σε σκόνη με βάση την σόγια, το οποίο δεν περιείχε μια βιταμίνη που είναι ζωτικής σημασίας για το κεντρικό νευρικό σύστημα.
Ο Φρέντερικ Μπλακ, ο οποίος έχει την ισραηλινή και την αυστραλιανή υπηκοότητα και εργάζεται για την εταιρεία Israeli Remedia, είχε κριθεί ένοχος τον περασμένο μήνα για την εξ αμελείας πρόκληση θανάτων και σοβαρών σωματικών βλαβών σε βρέφη.
Σήμερα το δικαστήριο στην Πετάχ Τικβά, κοντά στο Τελ Αβίβ, τον καταδίκασε σε φυλάκιση δυόμισι ετών.
Δύο μωρά που τρεφόντουσαν με το γάλα αυτό πέθαναν το 2003. Άλλο ένα πέθανε αργότερα, ενώ δύο υπέστησαν παράλυση.
Το δικαστήριο έκρινε τον Μπλακ ένοχο εξ αμελείας επειδή δεν είχε εντοπίσει ότι η σκόνη γάλακτος που λάμβανε η Remedia από μια γερμανική εταιρεία, την Humana Milchunion, δεν περιείχε βιταμίνη Β1.
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Remedia, Γκιντεόν Λάντσμπεργκερ, και ένας πρώην κύριος μέτοχος, ο Μοσέ Μίλερ, απηλλάγησαν των κατηγοριών που τους βάρυναν, οι οποίες ήταν οι ίδιες με αυτές που είχαν απαγγελθεί στον Μπλακ.
Ωστόσο ο Λάντσμπεργκερ κρίθηκε ένοχος για την μη τήρηση των προδιαγραφών και καταδικάστηκε σε αστυνομική επιτήρηση για τρεις μήνες και στην καταβολή ενός συμβολικού προστίμου 10.000 σέκελ (περίπου 2.000 ευρώ).
Η έλλειψη βιταμίνης Β1 μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε συστήματα του οργανισμού, ιδιαίτερα στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: