Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΒΕΛΟ- ΒΟΧΑ: Γιορτάζουν την Καθαρά Δευτέρα

Από το δήμο Βέλου- Βόχας αναφέρεται: «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα γιορτασθεί η ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ από τους Συλλόγους του Δήμου μας ΄΄ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ΄΄ Κοκκωνίου και ΄΄ΘΥΑΜΙΣ΄΄ Στιμάγκας.
Αναλυτικά ο κάθε σύλλογος για την ΄΄ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ΄΄ έχει προγραμματίσει τις κάτωθι εκδηλώσεις:
  • Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος ΄΄ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ΄΄ Κοκκωνίου σε συνεργασία με το Δήμο Βέλου Βόχας θα γιορτάσουν, την ΄΄ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ΄΄  18 Μαρτίου και ώρα 11.00 π.μ. στην Πλατεία Κοκκωνίου,  τα κούλουμα με νηστίσιμα, κρασί, μουσική και χορό. Είσοδος ελεύθερη.
  • Ο Χορευτικός και Λαογραφικός Σύλλογος ΄΄ΘΥΑΜΙΣ΄΄ Στιμάγκας την ΄΄ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ΄΄ στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Στιμάγκας θα παρουσιάσει επιτόπια έρευνα που πραγματοποίησε με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου με μεταπτυχιακό στη Λαογραφία κ. Παναγιώτη Χωρίκη βασισμένη σε αφηγήσεις των γερόντων-κατοίκων του χωριού.                         Ο Πολιτιστικός Σύλλογος φέτος θα φιλοξενήσει το Χορευτικό-Πολιτιστικό Όμιλο ΑΣΩΠΙΑΣ ΄΄ΕΙΛΕΣΙΟΝ΄΄ όπου θα παρουσιάσουν τα χορευτικά τους και θα δείξουν τα Αποκριάτικα έθιμά τους.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν Σαρακοστιανά Εδέσματα καθώς και η παραδοσιακή φασολάδα. Είσοδος ελεύθερη
Ο Δήμος Βέλου Βόχας καλεί όλους τους δημότες είτε σαν ομάδες, είτε σαν σύλλογοι, είτε σαν φορείς να έρθουν στις εκδηλώσεις του Δήμου, να στηρίξουν τους Πολιτιστικούς Συλλόγους για την προσπάθειά τους, να απολαύσουν στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης με αισιοδοξία και χαμόγελα, αφήνοντας πίσω τα προβλήματα της καθημερινότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: