Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ρόδος: Επίθεση σε δημοτικό σύμβουλο κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

karatzias pligi 2.jpg
Γυναίκα τραυμάτισε με μαχαίρι δημοτικό σύμβουλο Ρόδου, του Δημήτρη Καραντζιά, λίγο μετά τη λήξη της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Η δράστης που συνελήφθη και κρατείται στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, συμμετείχε σε συγκέντρωση ολιγομελούς ομάδας αγανακτισμένων πολιτών που στη διάρκεια της παρέλασης φώναζαν συνθήματα εναντίον των πολιτικών.

Το θύμα έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο και βρίσκεται εκτός κινδύνου.
Karatzias pligi.jpgkaratzias pligi 2.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ύπουλη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε σήμερα ,μετά το τέλος της παρέλασης ,ο δημοτικός σύμβουλος και στέλεχος του Κινήματος Δημήτρης Καρατζιάς από μια γυναίκα , η οποία μετείχε στην μικρή ομάδα των διαμαρτυρομένων εναντίον των πολιτικών. Το περιστατικό αυτό αποτελεί την κορύφωση των έξαλλων κραυγών και των επιθέσεων όλων όσων εδώ και αρκετό καιρό πρωτοστατούν σε επεισόδια ,τα οποία δυναμιτίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας.
Ακόμη, η εγκληματική αυτή πράξη είναι απόρροια μιας σειράς γεγονότων που έχουν δηλητηριάσει την ελληνική κοινωνία και που-δυστυχώς- βρίσκουν την ανοχή και πολλές φορές και την επικρότηση από πολιτικές δυνάμεις.
Το σημερινό βάρβαρο περιστατικό σε βάρος εκπροσώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κομματικού στελέχους του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος , πρέπει να προβληματίσει τους πάντες, αλλά παράλληλα θα πρέπει οι αρμόδιοι και η Δικαιοσύνη να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας των πολιτών και να εφαρμόσουν τους νόμους , ώστε να απομονωθούν τα εγκληματικά στοιχεία που άρχισαν να εμφανίζονται και στον τόπο μας.
ΗΡΑΚΛΕΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Γραμματέας Νοτίου Αιγαίου
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην Πάτρα, λίγο πριν από το τέλος της παρέλασης.

Ένταση υπήρξε και στον Πύργο της Ηλείας, όταν σπουδαστές θέλησαν να μπουν με πορεία στην παρέλαση, εμποδίστηκαν από την Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: