Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Σχεδόν 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε τουαλέτες

Σχεδόν το 30% του πληθυσμού στη γη δεν έχει πρόσβαση σε τουαλέτες ή αποχωρητήρια. Έκκληση για προσπάθειες ώστε να τερματιστεί η παγκόσμια υγειονομική κρίση.
Περίπου 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε τουαλέτες ή αποχωρητήρια, ανακοίνωσε σήμερα ανώτατος αξιωματούχος του ΟΗΕ κάνοντας έκκληση να καταβληθούν επειγόντως προσπάθειες ώστε να τερματιστεί η παγκόσμια υγειονομική κρίση.
"Από τον παγκόσμιο πληθυσμό των επτά δισεκατομμυρίων κατοίκων, τα έξι δισεκατομμύρια διαθέτουν κινητά τηλέφωνα. Ωστόσο, μόνο τα 4,5 δισεκατομμύρια έχουν πρόσβαση σε τουαλέτες ή αποχωρητήρια-δηλαδή 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως σε αγροτικές περιοχές, δεν ζουν σε κατάλληλες υγειονομικές συνθήκες», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Γιαν Έλιασον.
"Είναι απίστευτο κι όμως 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να αφοδεύουν στο ύπαιθρο", σχολίασε ο ίδιος.
Όπως είπε ο Έλιασον, απομένουν μόνο 1.000 ημέρες μέχρι την λήξη του Αναπτυξιακού Στόχου της Χιλιετίας για το 2015, που αποσκοπεί στο να μειώσει κατά το ήμισυ το ποσοστό των ανθρώπων χωρίς πρόσβαση στην υγιεινή διαβίωση.
Περίπου 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν αποκτήσει πρόσβαση στις τουαλέτες από το 1990, αλλά ακόμη «υπάρχει μακρύς δρόμος», δήλωσε ο Έλιασον με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Νερού που έχει καθιερώσει ο ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: