Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΚΙΑΤΟ: Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου είναι «κοροϊδία» για τα χωριά

Χ. Ζαχαριάς: «Στο τεχνικό πρόγραμμα κανένα νέο έργο δεν υπάρχει για το 2013 κυρίως για τις Τοπικές Κοινότητες…»
Από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στο δήμο Σικυωνίων κ. Χ. Ζαχαριά αναφέρεται: «Μετά τα παχιά λόγια τις μεγάλες υποσχέσεις και γενικά τις αοριστολογίες με τις οποίες προσπάθησε να πείσει για το πόσο μεγάλος ηγέτης είναι ο Δήμαρχος την ημέρα των πεπραγμένων (Λογοδοσίας) ήρθε η ώρα να παρουσιάσει το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό έτους 2013. Ήταν η ώρα της ανώμαλης προσγείωσης για αυτούς που τον πίστεψαν!
Στη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος πήραν οι αριθμοί την εκδίκησή τους, γιατί δεν μπορεί συνεχώς να τους χρησιμοποιείς για να δημιουργήσεις εικονική πραγματικότητα ή να θέλεις να παρουσιάζεις διαστρεβλωμένα τα πράγματα τα οποία με την ακατανίκητη δύναμη και αλήθεια τους κονιορτοποιούν πάντα τις σοφιστείες ,τις πολυλογίες, τις αλχημείες των αριθμών και τον εντυπωσιασμό του ‘’φαίνεσθαι’’ από το ‘’είναι’’ .
ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στο τεχνικό πρόγραμμα κανένα νέο έργο δεν υπάρχει για το 2013 κυρίως για τις Τοπικές Κοινότητες. Μεταφέρονται απλώς τα έργα που δεν ολοκλήρωσε το 2011 και το 2012 !
Τίθενται εύλογα τα ερωτήματα :
■Γιατί δεν ολοκλήρωσε εγκαίρως τα έργα των ετών 2011 και 2012 αφού υπήρχαν οι πόροι αφ’ ενός και αφ’ ετέρου ήταν και αυτά περιορισμένα στον αριθμό και στο μέγεθος;
■Γιατί υπάρχουν Τοπικές Κοινότητες που δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα (πχ Διμηνιό) ή σε άλλες από τις μεγαλύτερες σχεδόν τίποτα ;
■Γιατί δεν κάνει μια πιο δίκαιη κατανομή των υπαρχόντων πόρων:
■Γιατί δεν καθάρισε εγκαίρως το δίκτυο άρδευσης στο Φενεό με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στις καλλιέργειες;
■Γιατί το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση και παρ’ όλες τις ερωτήσεις μας μέχρις στιγμής δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα;
■Που είναι τα εκατομμύρια που υποτίθεται πως εξοικονόμησε, γιατί δεν τα χρησιμοποιεί για την παραγωγή έργου :
Κανένας δεν του ζήτησε να κάνει το Δήμο μας Βερσαλλίες όπως επιχείρησε να παρουσιάσει κατά τη συζήτηση των πεπραγμένων. Οφείλει όμως να προγραμματίζει, μελετά, συντονίζει και υλοποιεί τα πράγματα του Δήμου μας με καλλίτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Μέχρι και την τελευταία ώρα δεν είχε ολοκληρώσει τη σύνταξή του. Στην οικονομική επιτροπή δεν τον έφερε ούτε καν ως σχέδιο. Για πρώτη φορά δεν υπήρχε εισηγητική έκθεση της υπηρεσίας ! Οι περικοπές των χρηματοδοτήσεων δεν ασκούν καμιά επίδραση στο να τηρούνται οι προθεσμίες και οι φάκελοι να είναι πλήρως ενημερωμένοι όταν τα αντίστοιχα θέματα εισάγονται προς συζήτηση. Κανένας δεν μπορεί να διαφωνήσει στο να υπάρξει συνεχής προσπάθεια για νοικοκύρεμα του Δήμου, εξάλλου η προσπάθεια αυτή είχε ξεκινήσει ήδη από το παρελθόν άλλοτε με μικρή και άλλοτε με μεγαλύτερη επιτυχία. Συμφωνούμε δε απόλυτα πως πρέπει να ενισχυθούν τα κονδύλια που αφορούν στην κοινωνική μέριμνα και φροντίδα με κάθε τρόπο.
Η δημοτική αρχή οφείλει να προϋπολογίζει με δικαιότερο και καλλίτερο τρόπο. Απαιτείται να ετοιμάσει και να ωριμάσει έργα, που είναι απαραίτητα για την συνολική αναβάθμιση του Δήμου μας αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις από προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ κλπ.
Ο Δήμαρχος δεν μπόρεσε να πείσει ούτε τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων που ανήκουν στον συνδυασμό του, οι οποίοι ευρισκόμενοι προ οδυνηρής έκπληξης αποχώρησαν οι περισσότεροι μη ψηφίζοντας ούτε το τεχνικό πρόγραμμα ούτε τον προϋπολογισμό.
Στο τρίτο έτος της θητείας ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία ευρισκόμενοι αντιμέτωποι από την μια μεριά με τα μεγάλα αλλά και τα μικρά θέματα που ζητούν λύση και από την άλλη με τις εσωτερικές συγκρούσεις και έριδες φαίνεται να αδυνατούν να προγραμματίσουν μελετήσουν , υλοποιήσουν και συντονίσουν το έργο και την πορεία των Δημοτικών πραγμάτων».

με  λιγαλογια  μας  εχει γραψη  στα  α..... ...  του  ο δημαρχος μας μονο το κιατο  τον  ενδιαφερη
εδω  στο κατω διμηνιο  κανενα  εργο  τιποτα  εδω  και  πολι καιρο  χρονια  κανης  δεν  ενδιαφερετε   γιατο διμηνιο


Δεν υπάρχουν σχόλια: