Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Αποσύρεται η "χαριστική" τροπολογία για τους ταξιτζήδες

Πλήθος αντιδράσεων για τροπολογία η οποία ήταν για την παραγραφή αξιόποινων πράξεων, όπως παρακώλυση συγκοινωνιών, παράνομη στάση και στάθμευση και άλλα. Αποσύρεται τελικά
Αποσύρθηκε από την κυβέρνηση και μετά τις πολλές αντιδράσεις η τροπολογία για την παραγραφή αξιόποινων πράξεων, (παρακώλυση συγκοινωνιών, παράνομη στάση και στάθμευση), οι οποίες έχουν τελεσθεί ως τις 31/12/2012.
Οι αντιδράσεις υπήρξαν έντονες και μέσα σε κυβερνητικούς βουλευτές, όπως ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης ο οποίος είπε:
"Ενα κράτος δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι και μάλιστα όταν μιλάμε για πράξεις οι οποίες ήταν βίαιες και καταπατούσαν τα δικαιώματα των συμπολιτών μας, καταπατούσαν το δικαίωμα της εργασίας άλλου πολίτη και το δικαίωμά του να εξασφαλίσει οικονομικούς πόρους για να ζήσει την οικογένειά του". "Δεν μπορεί να μην υπάρχουν συνέπειες από αυτά τα αδικήματα. Εάν δεν τιμωρηθούν, τι θα πούμε στους πολίτες: ότι κάποιοι τέλεσαν ένα αδίκημα και τώρα δεν υπάρχει τιμωρία;"
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ασημίνα Ξηροτύρη από τη ΔΗΜΑΡ, η οποία είπε ότι "έχουμε πολύ σοβαρές επιφυλάξεις και ζητάμε να αποσυρθεί και αφού βελτιωθεί, να επανακατατεθεί".
Τελικώς, ο Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι αποσύρει την τροπολογία και θα την επανακαταθέσει βελτιωμένη ίσως και αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: