Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Τα ερωτικά φιλιά κάνουν καλό στην υγεία!

Η ημέρα των ερωτευμένων πλησιάζει γι΄αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να σε ενημερώσουμε για τα οφέλη του φιλιού, του πιο γλυκού τρόπου να εκφράσεις την αγάπη σου!
Υπάρχουν τόσα πλεονεκτήματα υγείας από το φιλί που δε φαντάζεσαι! Μάθε 6 λόγους υγείας για να δίνεις συνέχεια φιλιά στον αγαπημένο σου
1. Σε κρατά σε φόρμα!
Μελέτη του Πανεπιστημίου του Louisville διαπίστωσε ότι όταν φιλιέσαι παθιασμένα με κάποιον καις μέχρι και δύο θερμίδες το λεπτό! Εννοείται βέβαια πως όσο παθιασμένα κι αν είναι τα φιλιά, δε συγκρίνονται με τη γυμναστική, ωστόσο, το παραπάνω είναι ένας ακόμη καλός λόγος για να ζητάς και να δίνεις φιλιά στον αγαπημένο σου!
2. Σου χαρίζει νιότη
Οι περισσότερες γνωρίζουμε πως με το γέλιο κάνουμε ρυτίδες έκφρασης. Τι γίνεται όμως με το φιλί; Σύμφωνα με τον Δρ Ava Cadell, η διαδικασία του φιλιού θέτει σε λειτουργία, περίπου 30 μύες του προσώπου ενώ όσο συχνότερα φιλιόμαστε τόσο πιο πολύ τους γυμνάζουμε! Είτε πιστεύεις την θεωρία του δόκτορα είτε όχι, η εκγύμναση των μυών του προσώπου είναι μια ακόμη δικαιολογία για να τον πνίγεις στα φιλιά όχι μόνο ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά καθημερινά.
3. Μειώνει το άγχος
Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες αγαλλίαση και ηρεμία μετά από ένα γλυκό φιλί; Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, με το φιλί απελευθερώνεται οξυτοκίνη, η ορμόνη της αγάπης ενώ παράλληλα πέφτουν τα επίπεδα του στρες, βελτιώνοντας τη διάθεσή μας. Την επόμενη φορά που θα είσαι στην «τσίτα» ξέρεις λοιπόν τι πρέπει να κάνεις!
4. Είναι φυσικό αναλγητικό
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Το φιλί είναι κι αυτό παυσίπονο της φύσης. Κατά τη διάρκειά του απελευθερώνονται ενδορφίνες που μπορούν να δράσουν κατά του πόνου ανακουφίζοντάς σε. Μάλιστα, μερίδα επιστημόνων ισχυρίζεται πως τα αποτελέσματα των ενδορφινών που απελευθερώνονται από τα φιλιά είναι δύο φορές πιο αποτελεσματικά κι από ισχυρά παυσίπονα.
5. Κρατά τη καρδιά υγιή
Η απελευθέρωση αδρεναλίνης που συμβαίνει κάθε φορά που τα χείλη πλησιάζουν είναι ένας ακόμη καλός λόγος για να μη τσιγκουνεύεσαι τα φιλιά! Η αδρεναλίνη που παράγεται από το φιλί έχει παρόμοια αποτελέσματα με αυτά της άσκησης, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Κράτα λοιπόν την καρδιά σου υγιή με πολλά χτυποκάρδια ερωτικά κάθε φορά που έρχεται η ώρα του φιλιού, ακόμη και μετά από χρόνια σχεσης!
6. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σου
Πώς μπορεί το φιλί να ενισχύει το ανοσοποιητικό αφού στην πραγματικότητα έρχεσαι σε επαφή με τα… μικρόβια του άλλου; Στην περίπτωση που ο σύντροφός σου δεν πάσχει από κάποια μεταδοτική με το σάλιο ασθένεια, το φιλί μπορεί να δράσει σαν φυσικό εμβολιασμό! Η ανταλλαγή των ακίνδυνων μικροβίων και μικροοργανισμών που βρίσκονται στο σάλιο, σου δίνει έξτρα άμυνα! Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που θα βρεθείτε σε ένα ένθερμο φιλί, ανεβάζεις λίμπιντο αλλά και δίνεις τονωτική ένεση και στο ανοσοποιητικό σου!
womenonly.

Δεν υπάρχουν σχόλια: