Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

"Βρέχει" αράχνες στη Βραζιλία


Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από το Santo Antônio da Platina της Βραζιλίας. Εκατοντάδες αράχνες έκαναν τον ουρανό να σκοτεινιάσει (Vid)
"Νυχτερίδες κι αράχνες γλυκιά μου", τραγουδούσε κάποτε ο Στέλιος Καζαντζίδης. Στο Santo Antônio da Platina, μπορεί να μην υπήρχαν νυχτερίδες, οι αράχνες όμως έστησαν, κυριολεκτικά πάρτι, έξω από τελετή αρραβώνων.
Δεν πρόκειται για σενάριο Χιτσκοκικής ταινίας. Δεν πρόκειται για προϊόν μοντάζ. Ούτε για τη μεγαλύτερη φαντασίωση του Spider-Man.
Ο 20χρονος σχεδιαστής ιστοσελίδων, Erick Reis, έφυγε από τη δεξίωση αρραβώνων του κολλητού του. Ανοίγοντας την πόρτα βρέθηκε μπροστά σε ένα εφιαλτικό σκηνικό. Σε πρώτη φάση, διερωτήθηκε αν έβλεπε όνειρο ή αν ήταν μεθυσμένος.
Αράχνες παντού, σκέπαζαν τον ουρανό, "κόβοντας βόλτες" σε όλα σχεδόν τα σημεία του ορίζοντα που μπορούσε να κατευθυνθεί το ανθρώπινο μάτι. Και η κάμερα του κινητού τηλεφώνου του Reis, με την οποία και απαθανάτισε το σπάνιο θέαμα.
"Ξέρω τι είναι αυτό που προκάλεσε το συγκεκριμένο φαινόμενο", έγραφε ο ίδιος κάτω από το βίντεο που δημοσίευσε στο διαδίκτυο. "Το τέλος του κόσμου".
Το Βραζιλιάνικο περιοδικό G1 πάντως, εξέτασε το γεγονός ενδελεχώς (και ολίγον τι πιο ψύχραιμα) και μίλησε με τον εξειδικευμένο βιολόγο - αραχνολόγο, Marta Fischer, ο οποίος δήλωσε πως οι συγκεκριμένες αράχνες ανήκουν στο είδος "Anelosimus eximius", ενώ διαβεβαίωσε τους συντάκτες ότι δεν πρόκειται περί οιωνού που σχετίζεται με τη Συντέλεια.
Πρόκειται συγκεκριμένα, για το πιο "κοινωνικό" είδος αραχνών, οι οποίες αρέσκονται στο να ζουν σε κοπάδια. Οι αράχνες αυτές εντοπίζονται στη Λατινική Αμερική. Ο βιολόγος, πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα συνηθισμένο φαινόμενο σε περιβάλλον ζούγκλας αλλά πολύ σπάνια κάνει την εμφάνιση του σε κατοικημένες περιοχές.
Οι αράχνες του είδους, κατοικούν σε δέντρα και το βράδυ κατασκευάζουν τους ιστούς τους που μπορεί να εκτείνονται και σε δεκάδες μέτρα. Ποια είναι η σχέση τους με τον άνθρωπο; "Απολύτως φυσιολογική, μιας και είναι ακίνδυνες και καθόλου επιθετικές", καταλήγει ο Marta Fischer.

It's Raining Spiders In Brazil από CDemo83

Δεν υπάρχουν σχόλια: