Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Δήμαρχος Αλεξ/πολης σε Καναδό πρέσβη για τις επενδύσεις σε χρυσό: Αφήστε μας ήσυχους


Δείτε το βίντεο - απόσπασμα από την συνάντηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον Καναδό πρέσβη και την μεταξύ τους συζήτηση για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων χρυσού στην περιοχή του Περάματος (Vid)
Το θέμα της Καναδικής επένδυσης χρυσού στο Πέραμα ήταν αυτό που κυριάρχησε στην συνάντηση που είχαν ο Καναδός πρέσβης στην Ελλάδα και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης.
Ο πρέσβης δήλωσε ότι δεν εκπροσωπεί την εταιρεία, αλλά την Καναδική κυβέρνηση, η οποία εγγυάται για την σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ευαισθησία της εταιρείας ELDORADO GOLD CORP, μητρικής της Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ.
Ο δήμαρχος ήταν από την αρχή ξεκάθαρος, λέγοντας ότι η επένδυση είναι η απόλυτη καταστροφή για την περιοχή και οποιαδήποτε άλλη απόφαση στην περιοχή θα τους βρει μπροστά τους.
"Θέλουμε να μας αφήσετε ήσυχους να αναπτύξουμε εδώ την αλιεία μας, την κτηνοτροφία μας, τον τουρισμό μας, τα δάση μας, για να μπορέσουμε να προκόψουμε. Αν πραγματικά εκτιμάτε τον ελληνικό πολιτισμό, αφήστε μας ήσυχους και καθαρούς. Δεν μπορούμε άλλο", δήλωσε ο κ. Λαμπάκης αναλυτικά.
"Η Αθήνα δεν σκέφτεται τη ζωή των Θρακιωτών. Και γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων τις αποφάσεις της Αθήνας και σηκώνουμε μπαϊράκι.
Μπορεί να είχαμε κακές κυβερνήσεις τόσα χρόνια και να έκαναν κακές επιλογές, αλλά έχουμε αλιεία, έχουμε θάλασσα, ήλιο και γη. Έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε όλους εκείνους τους τομείς που μπορούμε. Δεν λέμε όχι στην εκμετάλλευση του χρυσού, αλλά δεν υπάρχει λόγος να το δώσουμε σε εσάς. Αυτός είναι ο χρυσός μας".
 

Συνάντηση δημάρχου Αλεξανδρούπολης με Καναδό... από Newscaster

Δεν υπάρχουν σχόλια: