Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Νεότερα για τον θάνατο του 65χρονου καπετάνιου στο λιμάνι του Κιάτου


Επανερχόμαστε σε παρακάτω ανάρτηση σχετικά με τον θάνατο του 65χρονου καπετάνιου στο λιμάνι του Κιάτου. Από το λιμενικό σώμα αναφέρεται επίσημα: «Απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό βύθισης του Ρ/Κ «ΑΡΤΕΜΙΣ V» Ν.Π. 2001, με τρία άτομα πλήρωμα, στο λιμάνι του Κιάτου.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του απόπλου του Φ/Γ «JSM» σημαίας Μολδαβίας για Κωνστάντζα, κενό φορτίου και κατά την απόδεσή του από τον προβλήτα λιμένα Κιάτου, προκλήθηκε βύθιση του ανωτέρω Ρ/Κ, το οποίο υποβοηθούσε τον χειρισμό απόδεσης του εν λόγω Φ/Γ πλοίου.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Λιμενική Αρχή Κιάτου και εντοπίστηκαν σώα τα δύο μέλη πληρώματος, ο Μηχανικός και ο Ναυτόπαις, ενώ ο 65χρονος Πλοίαρχος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από τη Λιμενική Αρχή Κιάτου που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η Προϊσταμένη Εισαγγελέως Κορίνθου, η οποία διέταξε τη σύλληψη του Πλοιάρχου του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: