Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Η αλήθεια για την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Ντογκάν


Φοιτητής αρχιτεκτονικής είναι ο άνθρωπος που "επιχείρησε" να σκοτώσει τον πρόεδρο του "Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών" στη Βουλγαρία. Είχε αφήσει και σημείωμα (Vid)
Σε φαρσοκωμωδία εξελίχτηκε τελικά η υποτιθέμενη "δολοφονική απόπειρα" εναντίον του προέδρου του "Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών"(ΚΔΕ) Αχμέτ Ντογκάν, με την οποία διεκόπησαν, με δραματικό τρόπο, οι εργασίες της 8ης Πανεθνικής Διάσκεψης του βουλγαρικού μειονοτικού μουσουλμανικού κόμματος,το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ο ντυμένος με μαύρο πέτσινο μπουφάν δράστης της απόπειρας αποδείχθηκε φοιτητής Αρχιτεκτονικής σε ΑΕΙ της Σόφιας με διαταραγμένη προσωπικότητα και ψυχολογικά προβλήματα.
Ο Οκτάι Ενιμεχμέντωφ αποφάσισε να εκφράσει με θεαματικό τρόπο την δυσαρέσκεια του για τον τρόπο, δια του οποίου "ο Αχμέτ Ντογκάν παραπλανεί και χειραγωγεί τον κόσμο", όπως προσπάθησε να εξηγήσει τις αιτίες για τις ενέργειες του,στη διάρκεια της ολονύχτιας ανάκρισης.
Από την πλευρά τους, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στη Σόφια, οι αστυνομικλές αρχές εξήγησαν ότι ο νεαρός φοιτητής αντιλαμβανόταν με απόλυτη σοβαρότητα τις ενδεχόμενες συνέπειες από την εικονική, έστω, "απόπειρα" εναντίον αρχηγού πολιτικού κόμματος και σύμφωνα με τις βουλγαρικές αρχές είχε αφήσει αποχαιρετιστήριο γράμμα στη μάνα του, ότι είναι πιθανόν να σκοτωθεί από την προσωπική φρουρά του κ. Ντογκάν.
Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ καταδίκασε την Κυριακή την επίθεση εναντίον του προέδρου του ΚΔΕ.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ ζήτησε από τις βουλγαρικές αρχές γρήγορη διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση δικαιοσύνης για την ένοπλη επίθεση εναντίον του κ. Αχμέτ Ντογκάν ο οποίος, κατα τον κ. Γκιούλ, έχει ιδιαίτερη συμβολή για την πολιτική εκπροσώπηση της "τουρκικής μειονότητας της Βουλγαρίας".
Σε δηλώσεις του σε βρεττανικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φιλελεύθερου Κόμματος, Γκρέαμ Γουώτσον εξέφρασε ανησυχία για την κατάσταση της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτικών στη Βουλγαρία με αφορμή της επίθεσης εναντίον του κ.Ντογκάν, της οποίας υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: