Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!

perierga.gr - Τα θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!
Πέφτουν στο νερό σαν φτερωτές τορπίλες και καταδύονται μέχρι 8 μέτρα σε βάθος προκειμένου να συλλάβουν τη λεία τους. Τα θαλασσοπούλια Cape Gannet δεν αστειεύονται καθόλου και παράπλευρα αποτελούν τη χαρά του φωτογράφου!
«Φωτογραφίζοντας τα θαλασσοπούλια στις εντυπωσιακές καταδύσεις τους είναι ένα από τα πιο απίστευτα πράγματα που έχω κάνει μέχρι τώρα στη ζωή μου», λέει ο φωτογράφος Alexander Safonov και συμπληρώνει:«Βλέποντας τα πουλιά που θα έπρεπε να κυνηγούν στον αέρα ή το έδαφος να βουτάνε βαθιά στο νερό είναι πραγματικά ένα σουρρεαλιστικό θέαμα».
Τα συγκεκριμένα πτηνά ανήκουν στην οικογένεια Gannet και διακρίνονται για την ταχύτητά τους αλλά και την ικανότητά τους να κυνηγούν υποβρυχίως.Με δυναμική που πλησιάζει τα 120 χλμ./ώρα οι φτερωτές «τορπίλες» βουτάνε στο νερό όπου παραμένουν για μερικά λεπτά μέχρι να ικανοποιήσουν την πείνα τους.«Σαν να γίνεται βομβαρδισμός στην επιφάνεια της θάλασσας. Δεν έχω δει ωραιότερο θέαμα στη ζωή μου και νομίζω οι εικόνες μιλάνε απόμόνες τους», συμπληρώνει ο φωτογράφος.perierga.gr - Τα θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!perierga.gr - Τα θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!perierga.gr - Τα θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!perierga.gr - Τα θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!perierga.gr - Τα θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!perierga.gr - Τα θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!perierga.gr - Τα θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!perierga.gr - Τα θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!perierga.gr - Τα θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!



Δεν υπάρχουν σχόλια: