Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Τι λέει το χρώμα των μαλλιών μας για το χαρακτήρα μας;

Τι λέει το χρώμα των μαλλιών μας για το χαρακτήρα μας;
Τι θέλουμε να δείξουμε εμείς και πώς εκλαμβάνουν την εικόνα μας οι άλλοι;
Οι γυναίκες έχουμε συχνά την τάση να εκφραζόμαστε με τα μαλλιά μας- είτε με το χρώμα είτε με το κούρεμα οι πιο τολμηρές. Το χρώμα έχει την ιδιότητα να επηρεάζει τη διάθεσή μας τόσο σαν εξωτερικός παράγοντας όσο και πάνω μας. Αυτός είναι ένας λόγος άλλωστε που επιλέγουμε να κάνουμε δραστικές αλλαγές στο χρώμα της κουπ μας πχ όταν περνάμε από μία ερωτική απογοήτευση ή όταν δεν νιώθουμε καλά στη ζωή μας.
Προσπαθούμε με άλλα λόγια να προκαλέσουμε την αλλαγή μέσα μας αλλάζοντας την εικόνα που βλέπουμε στον καθρέφτη. Καθόλου άδικα μιας και στις περισσότερες των περιπτώσεων πιάνει! Ας πάμε να δούμε όμως τι σημαίνει το κάθε χρώμα μαλλιών και τι εντύπωση δίνει...
Πλατινέ: Ένα χρώμα που αν συνδιαστεί με ένα κλασικό στυλ ή ένα αντισυμβατικό grunge μπορεί να δώσει τον ορισμό του απόλυτου chic. Είναι ένα χρώμα που θέλει να τραβά την προσοχή και δείχνει συχνά χαρακτήρες των άκρων. Στη συνηθέστερη μορφή του βέβαια: καμμένο ξανθό, μάλλον την εντύπωση του φτηνού και προκλητικού δίνει ιδίως όταν συνδιαστεί με πολύ σέξι ρούχα.
Καστανόξανθο με κοκκινωπές ανταύγειες: Λαμπερό, αισιόδοξο και ζωντανό χρώμα είναι ιδιαίτερα ελκυστικό ενώ μπορεί να ερμηνευτεί και σαν "κραυγαλέο", ανάλογα με την απόχρωση της ανταύγειας που έχουμε επιλέξει. Οι μεγάλες αντιθέσεις δείχνουν kitsch και το kitsch δεν αρέσει σε κανέναν.
Ανοιχτό καστανό: θεωρείται πρακτικό και κλασικό χρώμα για γυναίκες που δέχονται τον εαυτό τους και τους αρέσει η σταθερότητα και το φυσικό στλ. Από την αρνητική του πλευρά δείχνει κάπως βαρετό και άχρωμο, υπονοώντας για εσένα ότι η γυναίκα αποφεύγει τις αλλαγές και δεν παίρνει ρίσκα στη ζωή της.
Καστανό: είναι ένα συντηρητικό χρώμα που μπορεί να είναι in τους χειμερινούς μήνες και να ταιριάζει με το δέρμα μας αλλά ίσως υποδηλώνει έλλειψη φαντασίας. Οι άντρες πάντως προτιμούν το λαμπερό καστανό, αλλά δεν συμπαθούν τη θαμπή εκδοχή αυτής της απόχρωσης.
Σκούρο καστανό και μαύρο: δείχνουν ότι είσαι μυστηριώδης χαρακτήρας με καλλιτεχνικές τάσεις, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να τονίζουν την πιο σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας. Το μαύρο ειδικά δείχνει άγριο σε γυναίκες με αδρά χαρακτηριστικά και υπονοεί ότι το άτομο είναι τον άκρων.
Μελί: είναι μια ζεστή, ελκυστική απόχρωση που εκφράζει νεανική ανεμελιά ενώ δεν συνδέεται με αρνητικές πλευρές όπως το πλατινένιο ξανθό που είναι πιο εξεζητημένο.
Κόκκινo: το χρώμα του πάθους στα μαλλιά δημιουργεί την εντύπωση ότι είσαι φλογερή και δυναμική γυναίκα αλλά από την αρνητική πλευρά μπορεί να θεωρηθεί επιθετικό και υπερβολικό.
Γκρίζο: σε μία γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας με προσεγμένο στυλ μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν αποδοχή του εαυτού της και άποψη. Αν όμως η γυναίκα δεν έχει άποψη στο ντύσιμο ή είναι νεότερη με λευκές τρίχες το πιθανότερο είναι να περνά την εντύπωση του ατόμου που παραμελεί την εμφάνιση και την υγιεινή του ενδεχομένως ενώ πολλοί θεωρούν ότι ίσως υποφέρει και από κατάθλιψη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: