Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΒΕΛΟ: Έκθεση για την προβολή του Ναού της Aγίας Μαρίνας


Από το δήμο Βέλου- Βόχας αναφέρεται: «Στα πλαίσια του εορτασμού της Αγίας Μαρίνας της Δημοτικής Ενότητας Βέλου, ο Σύλλογος Αποκαταστάσεως ζημιών του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Βέλου διοργανώνει για δεύτερη χρονιά, έκθεση από το Σάββατο 14 έως και την Κυριακή 22 Ιουλίου στην αίθουσα ΚΑΠΗ, οδός Αγ. Μαρίνας 79.
Σκοπός της έκθεσης είναι η προβολή της ιστορικής αξίας του ναού, ο οποίος είναι ο πρώτος που σχεδίασε ο διάσημος αρχιτέκτονας Ερνέστο Τσίλλερ το 1884 στην Ελλάδα. Η έκθεση περιλαμβάνει:
-Βιογραφία του Ερνέστο Τσίλλερ
-Ιστορικά στοιχεία του ναού με έγγραφα εκείνης της εποχής, φωτογραφίες από τις αναγεννησιακές τοιχογραφίες και εικόνες από το μαρμάρινο σκαλιστό τέμπλο, μαρτυρίες, αναφορές σε γνωστούς αρχιτέκτονες, γλύπτες και αγιογράφους της εποχής.
-Φωτογραφίες Ιερέων και Ιεροψαλτών από τον πρώτο έως και τους νυν που λειτούργησαν στο ναό.
-Έγγραφα σχετικά με την μετακομιδή των λειψάνων της Αγ.Μαρίνας από το Βατικανό.
-Έγγραφα του Συλλόγου στα οποία σκιαγραφείται η πορεία της αποκατάστασης των ζημιών του ναού από τον καταστρεπτικό σεισμό του 1981 καθώς και η συμβολή των Βελιωτών σ’αυτό το έργο.
Ο Σύλλογος Αποκατάστασης ζημιών του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Βέλου με επιστολή του στις 10 Ιουλίου 2012 ευχαριστεί όλους αυτούς που με τις πληροφορίες τους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η έκθεση καθώς επίσης και το Δήμαρχο Βέλου Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκο ο οποίος παραχώρησε την αίθουσα για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό το πρωί και μετά τις 7.30 το απόγευμα».





Δεν υπάρχουν σχόλια: