Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Λαχταριστή μους γιαουρτιού με μάνγκο

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/87f17b1c449e16e2a6a63efdea1529b7_M.jpg Το καλοκαίρι χτυπά ήδη την πόρτα, οι βεράντες μας έχουν γίνει το καλύτερο στέκι για βραδινά ποτά...και οι δροσερές συνταγές πρωταγωνιστούν στο καθημερινό μενού μας. Γι᾽ αυτό μια συνταγή για πεντανόστιμη και πανεύκολη σος γιαουρτιού με ζουμερό μάνγκο, είναι τουλάχιστον απαραίτητη, δεν νομίζετε;
Υλικά250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250γρ. κρέμα γάλακτος250γρ. ζαχαρούχο γάλα
10γρ. ζελατίνη σε σκόνη1 μεγάλο μάνγκο1 πακέτο μπισκότα digestive
Εκτέλεση1. Καθαρίστε το μάνγκο και κόψτε το σε μεσαία κομμάτια.2. Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει πηχτή, προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε3. Ζεστάνετε 4 κουταλιές νερό σε ένα κατσαρολάκι και ρίξτε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί και μόλις είναι έτοιμη ρίξτε τη μέσα στο μείγμα του γιαουρτιού.4. Προσθέστε στο μείγμα το ζαχαρούχο γάλα και τα κομμάτια του μάνγκο και ανακατέψτε καλά.
5. Θρυμματίστε τα μπισκότα και μοιράστε τα σε 4 ποτήρια. Προσθέστε 2 κουταλιές του μείγματος της κρέμας, έπειτα 2 κομμάτια μάνγκο και άλλες 3 κουταλιές κρέμας. Γαρνίρετε με λίγα ακόμα κομμάτια μάνγκο. Βάλτε το στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: