Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Πολύχρωμο… εξωτικό καλαμπόκι!

perierga.gr - Πολύχρωμο... εξωτικό καλαμπόκι!
Δεν πρόκειται ούτε για μεταλλαγμένο προϊόν, ούτε οι εικόνες που βλέπετε είναι αποτέλεσμα Photoshop! Εκτός από την κλασική κίτρινη ποικιλία καλαμποκιού, που όλοι γνωρίζουμε, υπάρχει και το χρωματιστό καλαμπόκι, γνωστό και ως «ινδικό καλαμπόκι»!
Πρόκειται για μια εντυπωσιακή από άποψη εμφάνισης ποικιλία καλαμποκιού, η παραγωγή της οποίας ξεκίνησε από την Ινδία (εξ ου και η ονομασία) και μεταφέρθηκε σιγά σιγά σε ολόκληρο τον κόσμο, με τις ΗΠΑ να παράγουν πλέον τις μεγαλύτερες ποσότητες πολύχρωμου καλαμποκιού.
Το ινδικό καλαμπόκι μπορεί να έχει είτε πολύχρωμους σπόρους, ενώ αρκετά είδη δίνουν γαλάζιους, κόκκινους, μαύρους, μοβ, καφέ και μπλε καρπούς, αφού με τα χρόνια οι καλλιεργητές δημιούργησαν διάφορες διασταυρώσεις, διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό τη χρωματική… παλέτα!
Ο χρωματισμός των ινδικών καλαμποικιών οφείλεται στο διαφορετικό συνδυασμό των αντιοξειδωτικών ουσιών στο εσωτερικό τους αλλά και στην επικονίαση. Όσο για τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά;
Τα πολύχρωμα καλαμπόκια είναι λίγο πιο στυφά από τα κίτρινα, ενώ τα έλαια και οι πρωτεΐνες που περιέχονται στους καρπούς δεν παρουσιάζουν καμία διαφοροποίηση σε όλες τις ποικιλίες. Το εν λόγω καλαμπόκι καταναλώνεται ως ποπκόρν αλλά και σε σαλάτες, ενώ δεν συνιστάται η ψητή εκδοχή του.perierga.gr - Πολύχρωμο... εξωτικό καλαμπόκι!perierga.gr - Πολύχρωμο... εξωτικό καλαμπόκι!perierga.gr - Πολύχρωμο... εξωτικό καλαμπόκι!perierga.gr - Πολύχρωμο... εξωτικό καλαμπόκι!perierga.gr - Πολύχρωμο... εξωτικό καλαμπόκι!perierga.gr - Πολύχρωμο... εξωτικό καλαμπόκι!perierga.gr - Πολύχρωμο... εξωτικό καλαμπόκι!perierga.gr - Πολύχρωμο... εξωτικό καλαμπόκι!






Δεν υπάρχουν σχόλια: