Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Φωτογραφίες και βίντεο από την γοργόνα που κολυμπά με φάλαινες!

Έβρισκε τις γοργόνες συναρπαστικές από τότε που ήταν τριών ετών. Σε ηλικία εννέα ετών έφτιαξε την πρώτη της ουρά γοργόνας. Τριάντα έξι χρονών σήμερα η κολυμβήτρια Hannah Fraser από την Αυστραλία, ζει στο Λος Άντζελες, εργάζεται ως μοντέλο και ηθοποιός και κολυμπά με φάλαινες, δελφίνια, σαλάχια, ακόμα και......καρχαρίες. Η Hannah μπορεί να κρατά την αναπνοή της για δύο λεπτά και κολυμπά σε βάθος που ξεπερνά τα 13 μέτρα, σαν γοργόνα, χωρίς καταδυτικό εξοπλισμό.
Στις εικόνες που ακολουθούν η Fraser κολυμπά με φάλαινες στα ανοιχτά του νησιού Vava'u με στόχο την ευαισθητοποίηση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και κατά της φαλαινοθηρίας.
Η Ηannah και ο σύζυγός της ο σέρφερ Dave Rastovich ανησύχησαν πολύ μετά τις συνόδους της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας όπου δόθηκε το πράσινο φως για τη σφαγή φαλαινών με τη δικαιολογία της επιστημονικής έρευνας.
«Ήταν απογοητευτικό, θέλαμε να πάμε κάπου και να επικοινωνήσουμε με τις φάλαινες και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο», λέει η ίδια.
Το ζευγάρι συνόδευσε ο φωτογράφος photographer Ted Grambeau που κατέγραψε τις εντυπωσιακές εικόνες με τις φάλαινες που κολυμπούσαν με τη Hannah.
Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο






Δεν υπάρχουν σχόλια: