Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Μύθοι και αλήθειες για το καλό σεξ

Mε τόσα παραμύθια, έχουμε χάσει τον μπούσουλα.
Η κολλητή σου υποστηρίζει πως η μέση διάρκεια της ερωτικής επαφής για εκείνη και το αγόρι της ξεπερνάει τις δύο ώρες τη φορά. Από άλλη, εσύ δεν ξεπερνάς το μισάωρο, είτε μόνη σου, είτε με παρέα και σε σύγκριση μαζί της, νιώθεις μειονεκτικά. Τελικά, από τα χίλια μύρια που ακούς περί σεξ, τι είναι αλήθεια και τι παραμύθια; Μάθε τι ισχύει στην πραγματικότητα και σταμάτα να αναμετριέσαι με μυθικά πρότυπα.
Φάκελος αντοχή
τα παραμύθια: το καλό σεξ, είναι το πολύωρο σεξ.
και η αλήθεια: το περισσότερο δεν είναι αυτομάτως και καλύτερο.
Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, πάνω σε 1500 ζευγάρια κατά τη διάρκεια της συνουσίας, ο μέσος χρόνος διάρκειας της επαφής (από τη διείσδυση του πέους μέχρι την εκσπερμάτωση του αρσενικού) ανήλθε στα επτάμιση λεπτά. Μάλιστα, για την πλειοψηφία των ζευγαριών ο ιδανικός χρόνος επαφής χωρίς τα προκαταρκτικά, κυμαινόταν στα 3 με 13 λεπτά. Σκούρα τα βρήκαν τόσο τα νεαρά αγοράκια όσο και οι πιο ηλικιωμένοι που ήθελαν να διαρκέσουν περισσότερο. Τελικά, και σύμφωνα με τους ειδικούς η σεξουαλική επαφή που διαρκεί:
•από 1 έως 2 λεπτά θεωρείται πολύ σύντομη
•από 3 έως 7 είναι ικανοποιητική
•από 7 έως 13 είναι η επιθυμητή
•από 10 έως 30 θεωρείται υπερβολική.
Φάκελος πέος
τα παραμύθια: το ικανοποιητικό πέος είναι υπερμέγεθες και σκληρό.
και η αλήθεια: η ποιότητα της συνουσίας δεν είναι μόνο θέμα μεγέθους και στύσης.
Η ποιότητας της σεξουαλικής πράξης δεν είναι μόνο οργανικό ζήτημα. Συνολικά, η ένταση της ικανοποίησης εξαρτάται πρώτον από την αγάπη που συνδέει τους δύο εραστές, και έπειτα από τη γενικότερη σωματική τους υγεία. Ενωτικοί κρίκοι όπως η στοργή ή τρυφερότητα, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες που μεγιστοποιούν την σεξουαλική ικανοποίηση.
Φάκελος διάθεση
τα παραμύθια: οι άντρες είναι πάντα έτοιμοι για σεξ.Τελικά τι να πιστέψεις για το σεξ!
και η αλήθεια: ο καλός σου δεν είναι ρομπότ.
Επηρεάζεται από διάφορες ανησυχίες, από το άγχος, από την κούραση της ημέρας και τελικά μπορεί να μην έχει διάθεση για σεξ. Όσο σημαντικός είναι για σένα ο παράγοντας συναίσθημα, άλλο τόσο είναι και για εκείνον, με αποτέλεσμα να επηρεάζει και την λίμπιντο. Γι΄αυτό μην σε πιάσει πανικός αν πότε-πότε δεν έχει διάθεση για σεξ. Δεν σημαίνει πως δεν σε θέλει πια. Αν βέβαια το πότε-πότε, έχει μετατραπεί σε ποτέ-ποτέ, έχεις κάθε λόγο ν' ανησυχήσεις.
Φάκελος προσποίηση
τα παραμύθια: μόνο η γυναίκα μπορεί να προσποιηθεί οργασμό.
και η αλήθεια: κι όμως οι άντρες προσποιούνται και στο κρεβάτι.
Μπορεί οι γυναίκες να προσποιούνται πιο συχνά (σε αναλογία 4:1), αλλά μην ξεγελιέσαι. Μόνο το 47% των αντρών παραδέχεται πως έρχεται σε οργασμό μόνο με την κολπική διείσδυση. Την ίδια στιγμή υπάρχει και ένα 3% των αρσενικών που δεν ήρθαν ποτέ σε οργασμό με διείσδυση του πέους. Η εκσπερμάτωση και ο ανδρικός οργασμός δεν είναι ταυτόσημες έννοιες. Κάποιοι άντρες μπορούν να κορυφώσουν χωρίς εκσπερμάτωση, ενώ κάποιοι άλλοι εκσπερματώνουν χωρίς να έρθουν σε οργασμό.
Φάκελος προκαταρκτικά
τα παραμύθια: τα αγόρια συχαίνονται τα προκαταρκτικά.
και η αλήθεια: και δεν τον χαλάνε τα προκαταρκτικά.
Τα αρσενικά έχουν συνηθίσει να έχουν μια σειρά σε όλη τους τη ζωή. Γι' αυτούς τα προκαταρκτικά είναι όπως τότε που πήγαιναν στο δημοτικό. Κανείς τους δεν θα ήθελε να φτάσει στο πτυχίο με τη μία. Άλλωστε, οι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι και πιο ανήσυχοι σε θέματα σεξουαλικής απόδοσης και ικανοποίησης της συντρόφου τους. Το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτωσης, είτε ως φόβος είτε ως πραγματική διαταραχή, επηρεάζει αρνητικά και αυξάνει το άγχος κατά τη σεξουαλική επαφή σε πολλούς άνδρες.
Φάκελος επιθυμία
τα παραμύθια: τα αρσενικά προτιμούν τις γυναίκες με τέλειο κορμί.
και η αλήθεια: τα κριτήρια της επιθυμίας είναι διαφορετικά για καθέναν.
Φυσικά και την βρίσκουν χαζεύοντας ψεύτικες καλλονές στα διαφορά περιοδικά. Αυτό δεν σημαίνει πως θα έκαναν σεξ μόνο με τέτοιου είδους γυναίκες. Όλοι ψάχνουμε κάποιον που θα μας έλκει με κριτήρια την εσωτερική ομορφιά, το χιούμορ και το μυαλό, εκτός από ένα καυτό κορμί. Αν έχεις αυτοπεποίθηση και είσαι εξοικειωμένη με το σώμα σου θα του κάνεις το κλικ, άσχετα με το νούμερο του τζιν σου.






Δεν υπάρχουν σχόλια: