Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τοπία της Γης, από άλλο... πλανήτη (photos)

Για το μοναδικό ταλέντο της φύσης να δημιουργεί πανέμορφα τοπία έχουμε αφιερώσει πολλές αναρτήσεις. Υπάρχουν όμως και κάποια τοπία, τα οποία μοιάζουν σαν να είναι από άλλο πλανήτη. Οι "Λόφοι της Σοκολάτας", Το "Πέτρινο δάσος", η "Salar de Uyuni", το "Μάτι της Σαχάρας" είναι μερικά απ' αυτά τα μέρη και αξίζει να τα δούμε έστω κι από φωτογραφίες...
1.Chocolate Hills, Φιλιππίνες. Οι "Λόφοι της σοκολάτας" στην πραγματικότητα είναι λόφοι με τέλειο μάλιστα σχήμα και ύψος 30-50 μέτρα. Την εποχή της ξηρασίας το χρώμα τους είναι ίδιο μ' αυτό της σοκολάτας.
2. Stone Forest, Μαδαγασκάρη. Το πέτρινο δάσος από ασβεστόλιθο καλύπτει μια έκταση 666 τ.χλμ. και σ' αυτό κατοικούν σπάνια είδη ζώων.

. Salar de Uyuni, Βολιβία. Η μεγαλύτερη αλμυρή αποξηραμένη λίμνη βρίσκεται στις Άνδεις. Μοναδικό τοπίο που όταν βρέχει μοιάζει με τεράστιο καθρέφτη. Εδώ μαζεύονται ροζ φλαμίνγκο για ν' αναπαραχθούν.


4. Eye of the Sahara. Το "Μάτι της Σαχάρας", βρίσκεται στην έρημο Σαχάρα στην Μαυριτανία και μοιάζει με μάτι ταύρου με διάμετρο 50 χιλιομέτρων.





Δεν υπάρχουν σχόλια: