Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Akashi-Kaikyo bridge: H μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου! (photos)

Η γέφυρα Akashi-Kaikyo, είναι η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο και αποτελεί ένα από τα θαύματα της μηχανικής. Βρίσκεται στην Ιαπωνία και συνδέει το νησί Awaji με την πόλη Kobe, με συνολικό μήκος 3.911 μέτρα. Το εντυπωσιακότερο χαρακτηριστηκό, στο οποίο οφείλει και τα πρωτεία, είναι το "κεντρικό της άνοιγμα", δηλαδή το μήκος του οδοστρώματος μεταξύ 2 πύργων, που φτάνει τα...
...1.991 μέτρα!
Η γέφυρα έχει σχεδιαστεί κατάλληλα για ν' αντέχει ανέμους μέχρι 286 km/ώρα, σεισμούς έως 8,5 Ρίχτερ, καθώς και τα δυνατά θαλάσσια ρεύματα που υπάρχουν στην περιοχή. Κατά τις νυχτερινές ώρες η γέφυρα αλλάζει όψη, αφού τα 1.737 φώτα που διαθέτει δημιουργούν πολλούς συνδυασμούς χρωμάτων, κάποιοι από τους οποίους χρησιμοποιούνται μόνο σε ειδικές περιστάσεις, όπως εθνικές ή θρησκευτικές γιορτές, φεστιβάλ, ή ημέρες μνήμης.
Η γέφυρα άνοιξε το 1998, κόστισε περίπου 500 δισεκατομμύρια γιεν και εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από 23.000 αυτοκίνητα. Η ομορφιά αυτής της γέφυρας έχει παρομοιαστεί με αρμαθιά από μαργαριτάρια και γι' αυτό είναι ευρέως γνωστή ως "Pearl Bridge", δηλαδή "Γέφυρα μαργαριταριών".


Δεν υπάρχουν σχόλια: