Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ιταλικά ρολά ομελέτας

Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι μέχρι να ανακατευτούν οι κρόκοι με τα ασπράδια. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι μια κουταλιά βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα αυγών και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο μεριές. Τηγανίζουμε και το υπόλοιπο, δημιουργώντας...
Υλικά
4 αυγά
300 γραμμάρια ιταλικό τυρί ρομπιόλα
16 ντοματίνια
Βούτυρο
Βασιλικός
Αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι μέχρι να ανακατευτούν οι κρόκοι με τα ασπράδια. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι μια κουταλιά βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα αυγών και το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο μεριές. Τηγανίζουμε και το υπόλοιπο, δημιουργώντας έτσι δύο ομελέτες.
Ψιλοκόβουμε μια μικρή χούφτα φρέσκο βασιλικό και ζυμώνουμε μαζί με την ρομπιόλα και λίγο αλάτι. Αλείφουμε τις ζεστές ομελέτες με μείγμα τυριού. Κόβουμε τα ντοματίνια σε πάχος 1 εκ. και τα απλώνουμε πάνω στις ομελέτες μας. Τις κάνουμε ρολό και τις κόβουμε σε λεπτά κομμάτια.
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά






Δεν υπάρχουν σχόλια: