Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Λαζάνια στο φούρνο με τυρί και γαλοπούλα

Λαζάνια στο φούρνο με τυρί και γαλοπούλα Από το πρωί βλέπουμε γύρω μας χιόνι (χιονοθύελλα για την ακρίβεια) και ακόμα και μέσα στο γραφείο είμαστε τυλιγμένοι με κασκόλ. Μπορεί να μην περιμέναμε αυτή τη ξαφνική παγωνιά, τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό, τόσο το καλύτερο όμως για να φτιάξουμε ένα ζεστό, αχνιστό φαγάκι το βράδυ που θα γυρίσουμε σπίτι. Ποιος φτιάχνει φαγητό μετά από μια κουραστική, παγωμένη μέρα; Όταν μιλάμε για λαχταριστά λαζάνια στον φούρνο, με τυριά και καπνιστή γαλοπούλα, που φτιάχνονται με ελάχιστα βήματα μέσα σε λίγα λεπτά, μάλλον όλοι μας.
Υλικά
400γρ. λαζάνια
2κ.σ. ελαιόλαδο
200ml. κρέμα γάλακτος
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό (2% λιπαρά)
150γρ. έμμενταλ τριμμένο
200γρ. ρεγκάτο τριμμένο
10 φέτες καπνιστή γαλοπούλα, σε μικρά τετράγωνα κομμάτια
1/2κ.σ. μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζετε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C και λαδώνετε καλά ένα πυρέξ.
3. Στο μπολ με τα λαζάνια προσθέτετε τα τριμμένα τυριά και τη γαλοπούλα, ανακατεύετε και τα ρίχνετε όλα μαζί στο πυρέξ, ισιώνοντας την επιφάνεια.
4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι, ρίχνετε πιπέρι (όσο θέλετε) και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο. Περιχύνετε την επιφάνεια του πυρέξ με το μείγμα και ψήνετε τα ζυμαρικά για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει χρώμα το φαγητό. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό.






Δεν υπάρχουν σχόλια: