Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Η συνταγή της ημέρας: Τιραμισού Μους Σοκολάτας (video)

Τέλεια μους μέσα σε λίγα λεπτά! Εύκολη συνταγή! Δοκιμάστε το!
Υλικά:
1 κουβερτούρα σκούρα σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας καφέ espresso, ή νες καφέ διαλυμένος με ένα φλιτζάνι νερό...
....
2 κουταλιές της σούπας ρούμι
2 κρόκοι αυγών
4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας τυρί μασκαρπόνε ή ανθότυρο
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος για σαντιγί
Εκτέλεση:
Σε μπέν μαρί ρίχνουμε το βούτυρο μαζί με τον καφέ και τη σπασμένη σε κομμάτια κουβερτούρα, τα αφήνουμε να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και αφαιρούμε από την εστία.
Στη συνέχεια ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας με μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασια ρίχνουμε το ρούμι μαζί με τη ζάχαρη, τους 2 κρόκους αυγών και ανακατεύουμε με το σύρμα μας μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Κατόπιν προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε και ξανά ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Κατόπιν ενώνουμε την κρέμα αυγού με την κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε δυνατά την κρέμα γάλακτος με δυνατά με το σύμρα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και σφίξει.Στη συνέχεια ενώνουμε την μισή σαντιγί με το μείγμα μας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενωθεί με το μείγμα μας και αμέσως μετά ρίχνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι αποκτήσει απαλή υφή το μείγμα μας.Κατόπιν βάζουμε τη μούς μέσα σε ένο κορνε, ρίχνουμε τη μούς σε ένα ποτήρι και σερβίρουμε!






Δεν υπάρχουν σχόλια: