Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Διαγωνισμός performance

«Τι θα έκανες αν δεν φοβόσουν»
Ο Κινητήρας έχει τη χαρά να διοργανώνει για δεύτερη φορά το διαγωνισμό, έχοντας κοντά του πολύτιμη βοήθεια. Άνθρωποι και επιχειρήσεις της γειτονιάς γύρω από την Ερεχθείου 22, υποστηρίζουν φέτος το διαγωνισμό, δίνοντας στον Κινητήρα τη δυνατότητα να δώσει και χρηματικό βραβείο. Το χρηματικό βραβείο, ισούται με τον κατώτερο καθαρό μισθό ενός νεοεισερχόμενου στην αγορά εργασίας σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, δηλαδή 440 ευρώ. (πέρυσι ήταν 592...του χρόνου άραγε τι ;;;).
Σκοπός του Κινητήρα είναι, μέσω του διαγωνισμού, να δώσει κίνητρο και να ενθαρρύνει τους καλλιτέχνες να μη σταματούν να δημιουργούν παρ΄όλες τις δύσκολες κοινωνικές συνθήκες.
Ο διαγωνισμός
Φέτος, οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν ένα ντουέτο-performance διάρκειας 5-15 λεπτών μέσα από το θέατρο, το χορό, τη μουσική, το stand up comedy κτλ., στο οποίο να συνεργάζονται επί ίσοις όροις καλλιτέχνες με ερασιτέχνες. (π.χ. Ένα κείμενο ερασιτέχνη το ερμηνεύουν δυο ηθοποιοί, ένας χορογράφος χορογραφεί δύο ερασιτέχνες, ένας ερασιτέχνης βίντεο άρτιστ συμμετέχει με το βίντεο του σε μία περφορμανς δυο χορευτών κ.λ.π)
Η διαδικασία του διαγωνισμού έχει ως εξής:
1. Οι συμμετέχοντες καλούνται να στείλουν ένα mail με την ένδειξη «Για το διαγωνισμό» στο info@kinitiras.com μέχρι τις 5/3 στις 15:30, το οποίο να περιλαμβάνει το βιογραφικό του καλλιτέχνη/ομάδας, την ιδέα για την performance, links από παλιότερες δουλειές και ένα μικρό κείμενο με θέμα «Γιατί θέλω να λάβω μέρος στο διαγωνισμό».
2. Θα γίνει επιλογή 6-8 ντουέτων, τα οποία θα παρουσιαστούν στο Κινητήρας studio στις 6-9 Απριλίου. Η επιλογή θα γίνει από μια τριμελή επιτροπή που αποτελείται από τις Μάρθα Κλουκίνα, Άσπα Τομπούλη και Αντιγόνη Γύρα.
Νικητές και βραβεία
Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν δύο νικητές και θα δοθούν δύο βραβεία:
1. Το βραβείο της επιτροπής, το οποίο συνεπάγεται την ευκαιρία παρουσίασης μιας παράστασης στο Κινητήρας studio, κατά τη διάρκεια του τρίτου «In progress festival», το καλοκαίρι του 2012 για τρεις βραδιές.
2. και το βραβείο του κοινού, το χρηματικό έπαθλο ίσο με 440 ευρώ.
Επιπλέον, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία μέσα από το διαγωνισμό να αναδειχθούν και θα διαφημιστούν στα media στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Κινητήρας studio, Artistic Residency Centre,
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, Αθήνα 11742,
Τηλ: 210.9248 328
email: info@kinitiras.com
www.kinitirastudio.com
Facebook: Kinitiras Studio






Δεν υπάρχουν σχόλια: