Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Τον έρωτά της για τον κυβερνήτη του Costa Concordia παραδέχεται η Μολδαβή-«αίνιγμα»

Η νεαρή Μολδαβή «πολιορκείται» από τους δημοσιογράφους  κατά την έξοδό της από το γραφείο του ανακριτή
Ρώμη, Ιταλία
Η 25χρονη Μολδαβή Ντομνίκα Τσεμόρταν δήλωσε ότι είναι «ερωτευμένη» με τον κυβερνήτη του Costa Concordia Φραντσέσκο Σκετίνο κατά την ανάκρισή της από τους εισαγγελείς του Γκροσέτο. Όπως προέκυψε από τις έρευνες δεν διέθετε καμπίνα και προσωπικά της αντικείμενα βρέθηκαν στην καμπίνα του Σκετίνο. Καθίσταται πλέον σαφές γιατί βρισκόταν κοντά στον καπετάνιο στην γέφυρα την στιγμή της παρακινδυνευμένης -και τελικά μοιραίας- αλλαγής πορείας πλεύσης.
Καταθέτοντας την Τετάρτη στους εισαγγελείς του Γκροσέτο, η Ντομνίκα Τσεμόρταν υπερασπίστηκε τον κυβερνήτη του Costa Concordia ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή εξ αμελείας και εγκατάλειψη πλοίου πριν την εκκένωσή του.Η νεαρή γυναίκα, που έχει διπλή μολδαβική και ρουμανική υπηκοότητα, παραδέχθηκε ότι βρισκόταν στη γέφυρα με τον καπετάνιο τη στιγμή της προσάραξης του κρουαζιερόπλοιου, ανασκευάζοντας προηγούμενη κατάθεσή της, σύμφωνα με τις οποία τη στιγμή του δυστυχήματος δειπνούσε με φίλους.Η νέα αυτή κατάθεση της Τσεμόρταν έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Σκετίνο ότι τη στιγμή της πρόσκρουσης κανένας ξένος δε βρισκόταν στη γέφυρα.Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Τσεμόρταν είχε ανέβει στο πλοίο στις 13 Ιανουαρίου στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια -σε απόσταση 50 χλμ από την Ρώμη- και, όπως προέκυψε από τις έρευνες, δεν διέθετε καμπίνα. Προσωπικά της αντικείμενα βρέθηκαν στην καμπίνα του κυβερνήτη.Ο Τύπος επισημαίνει ότι πλέον γίνεται σαφές για ποιο λόγο η Τσεμόρταν (που στο παρελθόν είχε δουλέψει ως υπάλληλος σε καράβια της συγκεκριμένης πλοιοκτήτριας εταιρίας) ήταν κοντά στον καπετάνιο στην γέφυρα την στιγμή της μοιραίας αλλαγής πορείας πλεύσης.
Η νεαρή Μολδαβή συνεχίζει να υπερασπίζεται τον Σκετίνο, λέγοντας ότι «με τις ενέργειές του έσωσε την ζωή χιλιάδων ανθρώπων».
Έρευνα στη Γαλλία για το ναυάγιο
Η Εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε την Πέμπτη την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας για το ναυάγιο του Concordia κοντά στο νησάκι Τζίλιο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι Γάλλοι, και ζήτησε από το ναυτικό της χωροφυλακής να πάρει καταθέσεις από τους Γάλλους επιβάτες του πλοίου που διεσώθησαν.«Η ακτοφυλακή θα ζητήσει από όλους τους Γάλλους επιβάτες να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για να εξακριβώσει τις συνθήκες του ναυαγίου, τις συνθήκες εκκένωσης του κρουαζιερόπλοιου και διάσωσης των επιβατών και για να εκτιμήσει τις προσωπικές τους ζημιές και τον ψυχολογικό αντίκτυπο που είχε σ΄αυτούς το ναυάγιο» τονίζει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία του Παρισιού.Από τους 462 Γάλλους που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις, αλλά τα πτώματα των δυο εξ αυτών δεν έχουν βρεθεί. Η εισαγγελία του Παρισιού έχει αναλάβει να συγκεντρώσει όλες τις αγωγές των θυμάτων που έχουν κατατεθεί στη Γαλλία. Δεν είναι γνωστό πόσες αγωγές έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΕ/Γαλλικό


Δεν υπάρχουν σχόλια: