Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ψάρι ψητό με ψητά λαχανικά

Ψάρι ψητό με ψητά λαχανικά
Υλικά για 4 άτομα
•4 τσιπούρες φιλεταρισμένες•1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο για το ψήσιμο•4 ντομάτες κομμένες στη μέση•4 πιπεριές κέρατο πράσινες•4 καυτερές κόκκινες πιπεριές•Μαϊντανό ψιλοκομμένο•Μπόλικη ρίγανη•αλάτιΓια το λαδολέμονο•1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο•Χυμό από 1 ½ λεμόνι•1 κουτ γλυκού μουστάρδαΖεσταίνετε στο μάτι καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε στο τηγάνι λίγο λαδάκι και αλατίζετε τις ντομάτες από την κομμένη μεριά. Τις αφήνετε να ψηθούν και να καούν ελαφρά. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε πιατέλα. Κάνετε το ίδιο και με τις πιπεριές αυτή τη φορά χωρίς να τις αλατίσετε. Τις αφήνετε να πάρουν χρώμα και τις ακουμπάτε δίπλα στις ντομάτες. Συμπληρώνετε ελάχιστο λαδάκι στο τηγάνι, αλατίζετε τα φιλέτα τσιπούρας και τα ψήνετε πρώτα από τη μεριά που είναι η πέτσα τους. Τα γυρίζετε ανάποδα και τα ψήνετε και από την άλλη μεριά. Σερβίρετε στα πιάτα δύο ψημένα φιλέτα τσιπούρας, 2-3 κομμάτια ντομάτας, πιπεριές, τα πασπαλίζετε με τριμμένη ρίγανη και φυλλαράκια μαϊντανού. Κτυπάτε το λαδολέμονο με το λάδι, το λεμόνι και τη μουστάρδα και περιχύνετε όλα τα υλικά.






Δεν υπάρχουν σχόλια: