Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πάτρα: Διευθύντρια τράπεζας έπαιζε τα χρήματα πελατών στο χρηματιστήριο

Επί 3 ολόκληρα χρόνια, η διευθύντρια έπαιζε εν αγνοία των πελατών, τα χρήματά τους - Η εν λόγω κυρία είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση για να μην γίνει αντιληπτή...
Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων Πάτρας η πρώην προϊσταμένη προώθησης επενδυτικών προϊόντων, υποκαταστήματος τράπεζας, που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη.

Είχε κατηγορηθεί πως την περίοδο 1999 - 2001 τοποθετούσε κεφάλαια πελατών της τράπεζας σε μετοχές στο Χρηματιστήριο χωρίς τη συναίνεσή τους. Αποτέλεσμα ήταν οι πελάτες να χάσουν τα κεφάλαιά τους λόγω της πτώσης του δείκτη και η τράπεζα να αναγκαστεί να τους πληρώσει ως αποζημίωση 366.000 ευρώ.

Θύματά της είχαν πέσει 14 πελάτες της τράπεζας. Η πρώην διευθύντρια σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φρόντιζε να παρεμβαίνει στο ηλεκτρονικό σύστημα της τράπεζας και να αλλάζει τις μόνιμες διευθύνσεις κατοικίας των πελατών της. Με αυτόν τον τρόπο οι πελάτες δεν ενημερώνονταν για την πραγματική πορεία των επενδύσεών τους.

Οσο για τα έγγραφα που στέλνονται, η διευθύντρια φρόντιζε να της έρχονται... στο υποκατάστημα. Σύμφωνα με το dete.gr, η ίδια στην απολογία της δήλωσε πως οι πελάτες της έδιναν προφορικά εντολές και γνώριζαν τις κινήσεις της. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε 5 έτη φυλάκιση, όμως το Δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: