Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Καπνιστή χοιρινή μπριζόλα με τις ρίζες της γης

Καπνιστή χοιρινή μπριζόλα με τις ρίζες της γης



Κυριακή, 21 Αύγουστος 2011 09:13

Καπνιστή χοιρινή μπριζόλα με τις ρίζες της γης



Υλικά για 4 άτομα

  • 4 μεγάλες καπνιστές χοιρινές μπριζόλες

Για τις ρίζες της γης

  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 2 καρότα
  • 1 σελινόριζα
  • 1 μεγάλη ρέβα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζ τσαγιού κασέρι τριμμένο
  • 1 φλιτζ τσαγιού κρέμα γάλακτος

Καθαρίζετε όλες τις ρίζες και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. 

Σε μια μέτρια κατσαρόλα αδειάζετε το γάλα, το αλατίζετε, του ρίχνετε το μοσχοκάρυδο και ρίχνετε μέσα τα κομματάκια από τις ρίζες της γης.  Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά της ώρας περίπου μέχρι να μαλακώσουν αρκετά χωρίς όμως να καλοβράσουν.  Αμέσως μετά τις σουρώνετε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε να περιμένουν.

Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το φρέσκο βούτυρο και ρίχνετε μέσα τα σουρωμένα κομματάκια από τις ρίζες.  Τις σοτάρετε απαλά, δοκιμάζετε και αν χρειάζεται προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί.  Ανακατεύετε καλά, αφήνετε να πάρει μια βράση το μίγμα και το διατηρείτε ζεστό.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε καλά τις καπνιστές χοιρινές μπριζόλες χωρίς να προσθέσετε τίποτα άλλο.

Σερβίρετε στα πιάτα από μια καπνιστή μπριζόλα και μια γενναία ποσότητα από τις ρίζες της γης με τη σάλτσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: