Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Δραματική διάσωση ελέφαντα και του μικρού του

Οι περισσότεροι οικολόγοι θα συμφωνούσαν με την άποψη πως ο άνθρωπος


δεν πρέπει να επεμβαίνει στη Μητέρα Φύση. Όμως υπάρχουν εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα.






Προσωπικό και επισκέπτες του εθνικού πάρκου Kapani Safari Lodge στη Ζάμπια ξαφνιάστηκαν όταν είδαν μια ελεφαντίνα και το μικρό της παγιδευμένα σε μια λίμνη λάσπης.






«Δε μπορούσαμε απλά να στεκόμαστε και να βλέπουμε να πεθαίνουν σιγά σιγά» είπαν. Έτσι όλοι μαζί, με τη συνδρομή της τοπικής υπηρεσίας άγριας ζωής οργάνωσαν ένα σχέδιο για να βγάλουν τα ταλαιπωρημένα ζώα από τη λάσπη.














Η υπόλοιπη αγέλη αρχικά είχε προσπαθήσει να βοηθήσει τα δύο ανυπεράσπιστα μέλη της ομάδας, αλλά η ελεφαντίνα και το μικρό της είχαν κολλήσει βαθιά στη λάσπη.






Οι υπεύθυνοι του πάρκου πέρασαν ένα σκοινί γύρω από το μικρό ελεφαντάκι και μετά από μερικές προσπάθειες κατάφεραν να τον τραβήξουν έξω, καθώς αντιστεκόταν από το φόβο του και δεν ήθελε να απομακρυνθεί από τη μητέρα του.














Το να κατορθώσουν να βγάλουν τον ενήλικα ελέφαντα έξω όμως ήταν ακόμη πιο δύσκολο, καθώς όσο περνούσε η ώρα το ζώο εξαντλούνταν και αφυδατωνόταν.














Με τη βοήθεια ενός τρακτέρ και ενός σκοινιού τελικά οι υπεύθυνοι του πάρκου κατάφεραν να τη βγάλουν έξω και αυτή.














«Ήταν πολύ συγκινητικό να βλέπεις τόσους ανθρώπους να προσπαθούν να σώσουν δύο ελέφαντες. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ ευχάριστο» δήλωσαν μέλη του προσωπικού.

























Δεν υπάρχουν σχόλια: