Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Γλειφιτζουράκι με σκορπιό

Γλειφιτζουράκι με σκορπιό

Αν σας αρέσουν τα γλυκά, το βαρύ οινόπνευμα και ο τραγανός σκορπιός το γλειφιτζουράκι που βλέπετε είναι ότι καλύτερο για σας. Μου εμπιστεύτηκαν ότι είναι και αφροδισιακό. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τη σκέψη αυτών που την δημιούργησαν και ακόμα χειρότερα αυτών που το αγοράζουν.

Αγγλικό ροζ μπιφ (5 φωτογραφίες)

Ακόμα και στο Λονδίνο το βρίσκεις δύσκολα. Ακολουθείται μια ιεροτελεστία που δεν έχει να κάνει με τίποτε με αυτό που λέμε εμείς ροζ μπιφ. Πρόκειται για ένα τεράστιο κομμάτι κρέας που προέρχεται από το μηρό ενός νεαρού μοσχαριού κυρίως, αν και υπάρχουν και βοδινά ροζ μπιφ το οποίο ψήνεται σκέτο όπως είναι παρά μόνο με λίγο αλάτι και στο σερβίρισμα κόβεται σε λεπτές φέτες που ροζίζουν από το αίμα και σερβίρεται πάντοτε με μια πουτίγκα από το Γιορκ Σάιρ ένα είδος ψωμιού δηλαδή και πατάτες βραστές. Όσο κι αν σας φαίνεται απλοϊκό είναι νόστιμο. Και αν το μοσχάρι είναι καλό βγάζει μια θεσπέσια γεύση κρέατος.

Στα λίγα εστιατόρια που εξακολουθούν και το σερβίρουν στο Λονδίνο βρίσκεται πάνω σε καρότσι από μαόνι και το σκεπάζει μια ασημένια καμπάνα. Ενίοτε το ροζ μπιφ μπορεί να μην είναι μόνο από μηρό, αλλά και από το μπριζολίκι. Χαρτζιλικώστε τον κόφτη εάν πάτε να φάτε να σας κόψει χοντρό και μεγάλο κομμάτι από όποιο μέρος θέλετε με πολύ ή λίγο αίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: