Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Εστιατόρια όπου ψαρεύεις μόνος σου το γεύμα σου! (βίντεο)

Το Zauo, το οποίο μεταφράζεται ως "κάθισε και ψάρεψε", είναι μια μοναδική αλυσίδα εστιατορίων όπου στους πελάτες δίνονται αλιευτικά εργαλεία για να πιάσουν αυτό που θέλουν να φάνε. Είναι ένα από τα πιο εκκεντρικά μέρη όπου απλά πρέπει να πάτε για μια αυθεντική ιαπωνική εμπειρία.










Δεν ξέρω αν αυτό είναι εμπνευσμένο από το παλιό ρητό "Δώσε σε κάποιον ένα ψάρι και τον ταΐζεις για μια...






μέρα, δίδαξε έναν άνθρωπο να ψαρεύει και τον ταΐζεις για μια ζωή" ή αν το μόνο που τους έκανε να βρουν την ιδέα αυτή ήταν το ότι θα τους έθετε μπροστά από τον ανταγωνισμό, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: όποιος σκέφτηκε να φτιάξει ένα Zauo αλιευτικό εστιατόριο χτυπήσε το τζάκποτ. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χώρους σε όλη την Ιαπωνία, για ντόπιους και τουρίστες, και αν σας αρέσει το σούσι και το σασίμι, τα katsus, sukiyaki και άλλα hotpots, ή ψημένα ψάρια, το Zauo τα έχει όλα αυτά.






















Αλλά δεν είναι το νόστιμο φαγητό που κάνει τα εστιατόρια Zauo τόσο δημοφιλή, είναι αυτό που έρχεται πριν από το φαγητό. Κατά την έναρξη, τα μάτια σας αντιμετωπίζουν ένα μάλλον ασυνήθιστο θέαμα: ένα μεγάλο ξύλινο σκάφος γεμάτο τραπέζια, που περιβάλλεται από δεκάδες δεξαμενές νερού γεμάτες ψάρια. Τα μέλη του προσωπικού σας παρουσιάζουν ένα καλάμι ψαρέματος και σας δίνουν δόλωμα ώστε να σας κατευθύνουν προς μία δεξαμενή αλιείας, ανάλογα με το τι αισθάνεται ότι θέλετε να φάτε. Κάθε δεξαμενή έχει ένα μείγμα από διάφορα είδη ψαριών, για να κάνουν την αλιεία τυχαία, αλλά εξακολουθούν να τείνουν προς συγκεκριμένα αλιεύματα. Μπορείτε να επιλέξετε ψάρια όπως τσιπούρα, λυθρίνι, σαυρίδι, ή μπορείτε να πάτε για πιο ψαγμένα είδη όπως το χέλι αλμυρού νερού, τον καρχαρία, τα ιαπωνικά σαλιγκάρια της θάλασσας, ή τον αστακό, αλλά αυτά θα σας στοιχίσουν μάλλον μερικές εκατοντάδες δολάρια.






Ακολουθεί σχετικό βίντεο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: