Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΕΡΓΑ: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΛΑΣΤΙΧΑ!

O Κορέας γλύπτης Yong Ho Ji χρησιμοποίησε ένα υλικό όπου οι περισσότεροι καλλιτέχνες δεν θα τολμούσαν να σκεφτούν για τη χρήση .... ελαστικά. Το εξαιρετικό επίπεδο, οι λεπτομέρειες που μπορεί να επιτευχθεί με τη συγκόλληση και το βίδωμα από όλους τους τύπους ελαστικών είναι, από μόνη της, ένα πραγματικό επίτευγμα της μηχανικής. Κάθε μυς και η έκφραση του προσώπου που βλέπετε από αυτά τα ζώα δημιουργήθηκε με χειρουργική ακρίβεια.










Η επίπονη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί. Πρώτον, ο καλλιτέχνης συγκολλεί μαζί "οστά" από σίδηρο, γύρω από το οποίο αναδιπλώνεται σανίδες από ξύλο και χώμα πριν από την εφαρμογή των ελαστικών. Ο Τζι αρχικά εμπνεύστηκε να υιοθετήσει τα ελαστικά ως υλικό από μια παιδική ανάμνηση της ρεζέρβας για Jeep της οικογένειάς του Wrangler.










Έχοντας μεγαλώσει στη βάση ενός μεγάλου βουνού στην Κορέα με τη γιαγιά του, έβλεπε τα βοοειδή και άλλα ζώα καθημερινά και στην ουσία μεγάλωσε μαζί του. Ο καλλιτέχνης ήθελε να δείξει ότι τα ελαστικά δεν παύουν να ειναι χρήσιμα, ακόμα και μετά τη χρήση τους. Γι 'αυτόν βέβαια, θα αντιπροσωπεύουν τη σημαντική σχέση μεταξύ της εκβιομηχάνισης και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος.


Tire Sculptures by Korean Artist





Tire Sculptures by Korean Artist
Tire Sculptures by Korean ArtistTire Sculptures by Korean ArtistTire Sculptures by Korean ArtistTire Sculptures by Korean ArtistTire Sculptures by Korean ArtistΟ blogger παρουσιάζει αναρτήσεις και θέματα χωρίς όφελος... απλά αγαπάει αυτό που κάνει... Κάνε like και share, είναι η επιβράβευση μας





Δεν υπάρχουν σχόλια: