Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Προσοχή! Αν ο σύντροφος σας χάνει κιλά μάλλον σκέφτεται να σας χωρίσει…

Σύμφωνα με μία μελέτη από κοινωνιολόγους στη Χαϊδελβέργη, στη Γερμανία τα ευτυχισμένα ζευγάρια παίρνουν βάρος, επειδή υπάρχει λιγότερη πίεση όσον αφορά το να είναι ελκυστικά.






Ο επικεφαλής της έρευνας Thomas Klein εξήγησε: “Όταν ψάχνουν για… έναν νέο σύντροφο οι άνθρωποι προσπαθούν να είναι όσο πιο λεπτοί και ελκυστικοί όσο το δυνατόν γίνεται.”






“Ωστόσο οι άνθρωποι σε μια σχέση που…






αισθάνονται λιγότερη πίεση συχνά παίρνουν βάρος, δεδομένου ότι δεν προσέχουν το βάρος τους τόσο πολύ.”






Η μελέτη δείχνει ότι τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν ανησυχούν για την επέκταση της περιμέτρου της μέσης τους, επειδή υπάρχει λιγότερη πίεση για να φαίνονται ελκυστικοί, οι κοινωνιολόγοι υποστηρίζουν.






Ο καθηγητής Klein μελέτησε τη σχέση μεταξύ της ευτυχίας και σωματικού βάρους και είπε ότι τα προειδοποιητικά σημάδια θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μια ξαφνική εμμονή με το γυμναστήριο ή συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες και δίαιτες.






Όμως μια κρίση σε μια σχέση μπορεί να τερματίσει την λαιμαργία, λέει. Και αυτό θα μπορούσε να καταλήξει και με τους δυο στο ζευγάρι να χάνουν βάρος.






Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερα από 2.000 άτομα ηλικίας μεταξύ 16 και 55. Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν ότι οι άνθρωποι σε ζευγάρια ζυγίζονται γενικά περισσότερο από ό,τι οι υπόλοιποι άνθρωποι που ελπίζουν να προσελκύσουν έναν σύντροφο στην “ανταγωνιστική αγορά του φλερτ” .






Μια ξεχωριστή έκθεση των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι τα παντρεμένα ζευγάρια παίρνουν βάρος μέσω της «οικογενειακής συγχρονικότητας», δηλαδή ένα κοινό περιβάλλον με πάρα πολύ πλούσια σε θερμίδες τρόφιμα και όχι αρκετή άσκηση.






Οι ερευνητές είπαν: “Μόλις οι άνθρωποι παντρευτούν χαλαρώνουν τον έλεγχο που είχαν σχετικά με το βάρος και την εμφάνισή τους.”


Δεν υπάρχουν σχόλια: